25 Ocak 2009 Pazar

Cornflakes'li Tavuk

Tijen'ciğimin yazısını okuyunca, aslında farkettim ki benim de temizlenme ve arınma zamanım gelmiş. Ben bunu daha çok sağlık açısından ele almak istiyorum, her gün 30 dakika yürüyüşün veya evde yapılan egzersizin bana çok iyi geleceğine karar verdim. Kendimi fazla yıpratmadan ama belli bir disiplin içerisinde...Bunun bana enerji ve sağlık katacağına yürekten inanıyorum. Hele bi de 3 gün önce böbrek ile ilgili rahatsızlığım nüksedince...yakında inşaat şirketlerine malzeme üreteceğim :) şaka bi yana, bu arada 3 gün önce hiç de şaka yapabilecek halde değildim inanın...insanın acısı nerde ise canı oradaymış...şimdi tabii kurtuldum rahat rahat konuşabiliyor ve bunları da yazıya dökebiliyorum.
Neden insan vücudu böyle şeyler üretir ki? Cevabı çok basit, yeteri kadar su içmemekten ve bazı bünyeler için zararlı olabilecek gıdaları yemekten. Allahtan 3-5 senede bir oluyor, yoksa hayat çok keyifsiz bir hal alırdı. Bu rahatsızlığı ilk hissettiğimde ne olduğunu anlayamamıştım ancak şimdi hemen anlıyorum ve direkt doktoruna gidiyorum. Çekilen filmlede durumdan iyice emin oluyoruz. Bu sefer gittiğim doktor, bana daha öncekilerden farklı tavsiyelerde bulundu...Mesela kesinlikle greyfurt yememem gerekiyormuş, zaten çok tükettiğim söylenemezdi ama 40 yılda bir de olsa güzelce ikiye kesip, üzerine şeker döküp kaşıkla yediğim olurdu, hay Allah şimdi birden canım çekti yahu...hani deseydi ki arada sırada falan ye...o zaman bunları düşünmezdim. Bazen kendime şaşıyorum, hemen kabulleniyorum, neden yememem gerektiğini neden sormadım ki...neyse ki bu hafta içinde kontrolüm var o zaman bu soruyu kendisine yönelteceğim.
Başka ??
Sürekli kepek ekmeği yememem lazımmış ki son zamanlarda sürekli dadanmıştım, her öğünde kepekli ekmek yiyordum...arada mutlaka beyaz ekmek yemem lazımmış, sanırım bunda pek zorlanmayacağım, ne dersiniz :)
Hergün 1 adet limon yemem veya suyunu içmem gerekiyormuş, bunda da bir sorun yok. Tabii herşeyden en önemlisi su, suyu ne kadar içmem gerektiğini kendimin tespit edeceğini söyledi, çünkü fazla su içmenin de yararlı olmadığını belirtti...bence de çok su içmenin bir yararı yok çünkü içtiğin gibi gidiyor ve sürekli aynı rota üzerinde gidip geliyorsunuz, tam birşeye odaklanıyorsun...işi gücü bırakıp WC yi ziyarete gidiyorsun, hele toplantın varsa, toplantı nasıl bir atmosferde geçerse geçsin, insanların garip bakışları ve de zamanı mı şimdi gibi düşünceleri altında bin kere özür dileyerek çıkıp yine aynı güzergahta yol alıyorsun...bunun gibi bir sürü örnek verebilirim çünkü bi ara elimde şişelerle geziyordum, sonra da, sanırım yanlış birşey yapıyorum dedim ama bu sefer de hepten azalttım. Ama artık doğru yolu buldum, doktorun bana verdiği bir tavsiye ile nasıl ayarlamam gerektiğini de öğrendim. Benim bünyeme günde 6 bardak iyi geliyor. 3 günden beri doktorumun tavsiyelerine uyuyorum, Tanrıya şükür ki yemek pişirmeyi bırak demedi :) O yüzden günlüğüme yeni yeni tarifler eklemeyi sürdürebileceğim ve yeni bir tarifle sizi başbaşa bırakmak istiyorum, tarifi Gamze Bursa'ya ait, yemeğin resmine bakmayın çünkü yemeğin fotoğrafını çekmek son anda aklıma geldi ve şekli şemali de bozuldu ama tadı güzel oldu...

SNC10059

Malzemeler

  • 6 parça kemiksiz tavuk budu
  • 2 su bardağı sade cornflakes (mısır gevreği)
  • 1 kutu krema
  • 2 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 2 çorba kaşığı adaçayı, ince doğranmış (ben 1 çorba kaşığı kurusundan kullandım)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz

Yapılışı

Mısır gevrekleri ve tavuk hariç tüm malzemeyi karıştırın, tavuğu bu sosa bulayıp sonra da cornflakes'e bulayın.

Fırını 180 derecede önceden ısıtıp yaklaşık 40-45 dakika kadar, tavuklar iyice pişene kadar fırında tutun.

Afiyet olsun !

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Özlemciğim,nefis olmuş.Sevgilerimle...

atesböcegi dedi ki...

Merhaba Canim,
ilk önce güzel yorumlarin icin tesekkür ederim. Yeni bir blogcu olup güzel yorumlar okumak beni cok mutlu ediyor.Kara kizimi begenmende beni sevindirdi :) o benim kestane sekerim.
Allah bagislasin seninde oglun varmis. Kac yasinda? Masallah calisan bir annesin ve tarifler eklemekte hizina yetisilmiyor. Hepside özenle yapilmis cok güzel yemekler ellerine saglik.
Büyük gecmisler olsun. Ayyyy... bilirim ben o rahatsizligi. 2 kez benimde geldi basima. Ama bereket atlatmissin.
Konu temizlenmek arinmak iken bende buna karar verdim. Yarindan itibaren benim meshur herkezleri cok zayiflatan 90 gün diyetine basliyorum. Bununla birlikte tabi yürüyüsler jimnastikler bol su icmeler. Umarim basarili olurum. Ama onca güzel yemek bloglari varken bu is ZOR. Keske birde DiYET Bloglari olsada bizleri biraz motive etse zayiflama fit kalma konusunda. Belki varda benim haberim yok.
Güzel bir hafta gecirmeni diliyorum. Güzel tariflerinin takipcisiyim.
Sevgiler...

pelince dedi ki...

Özlem bir arınma bana da şart aslında...
Nefis olmuş tavuklar,ellerine sağlık..

İyi haftalar..

Damak Tadı dedi ki...

Özlem'ciğim,çok geçmişler olsun canım..Lütfen su içmeye çalış..Faydasını çok göreceksin..
Binamızda tonton bir doktor teyzemiz vardır.Kepek ekmeğinin insan vücudu için pekde sağlıklı olduğunu söylemez..Onun yerine beyaz ekmek,tahıllı ekmekler ve en önemlisi HALK ekmek tüketilmesini söyler..Çünkü içersinde pek katkı malzemeleri olmazmış..Uzun yazıp başını ağırttım kusuruma bama lütfen..


Tavuk çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..Çok severim bu halini de..)))


Sağlıklı güzel bir hafta geçirmen dileğiyle..Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım. Ben de yürüyüşe başladım ve iyi ki başlamışım diyorum. Hareket etmek sanırım tüm hastalıklara iyi geliyor. Bu tavuğun kaşarsızını ben de yapıyorum, biz çok beğeniyoruz. Seninki çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, sevgiler.

Naile dedi ki...

Çok geçmiş olsun, tavukta çok güzel görünüyor, evdeki cornflakesleri değerlendirecek güzel bir tarif.

bir dilim bir tutam dedi ki...

Cornflakesli tavuk cok sıkca yaptigim bir yemektir.Ben baharatli(barbaque) yani acılı misir gevregi kullaniyorum.Ellerine saglik.
Bu arada gecmis olsun.Berlinden sevgilerimi gönderiyorum.

SMİLENA dedi ki...

gerçekten çok hoş görünüyor.eminim lezzeti de öyle.ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

nefıs gorunuyor ellerıne saglık canım. sevgılerımle...

Özlem dedi ki...

Müjde'cim,
Çok teşekkür ederim,

Ümmühan'cım,
Benim oğluş 13 yaşında, kocaman olmasına rağmen oğluş diyorum ama o benim için hala oğluş :) Geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkürler, yarın kontrolum var, umarım bir sürpriz çıkmaz. Canım ben senin şu 90 günlük diyetini pek bi merak ettim ???

Pelin'cim,
Yorumun için çok teşekkür ederim,

Gül'cüm,
Sağolasın canım, baş ağrısı olur mu hiiç, bu değerli tavsiyeler benim için çok önemli, aslında çok sevdiğim beyaz ekmeğime kavuştuğum için de çok mutluyum,

Sema'cım,
Umarım tembellik yapıp yarıda kesmem, disiplin çok önemli di mi,

Naile'cim,
Dileklerin için çok teşekkür ederim,

Serap'cim,
Baharatlı cornflakes olduğunu bilmiyordum, tabii Almanya'da çeşit daha fazladır, eminim öylesi de çok güzeldir, dileklerin için teşekkür ederim,

Smilena,
çok teşekkür ederim,

Banu'cum,
Ziyaretin beni çok mutlu etti,


Geçmiş olsun dileklerini ileten ve güzel yorumlar bırakan tüm arkadaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Özlem'cim çok geçmiş olsun, umarım egzersiz ve diyet işe yarar.. Su gerçekten de çok önemli ama dediğin gibi fazlası da hayatı zorlaştırıyor :)) Tavuk nefis, ben de cornflakes li çok kez yaptım misafirlere, güzel bir alternatif oluyor..