10 Ocak 2009 Cumartesi

Tavada Pirzola

SNC10024

Eğer zamanınınz varsa, 1 gece önceden yoksa 2-3 saat öncesinden pirzolaları marine edin.

Malzemeler
  • 500 gr pirzola (3 kişiye 4 kalem denk geliyor)
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • tuz, karabiber

Yapılışı

Pirzolaları zeytinyağı ve kekik ile karıştırın, ağzı kapanabilen bir kapta bekletin.

Tavayı ısıtın ve pirzolaları tavaya koyup, harlı ateşte önce 1 tarafını, sonra diğer tarafını ve yine diğer tarafını döndürüp pişirip tuzlayıp tabağa koyun ve sofraya getirmeden evvel, tabağı alüminyum folyo ile (alümünyum folyoyu pirzolalara değdirmeyin) kapatın birazcık bekletin.

not: Pirzolaları pişirirken çok döndürmeden pişirin yoksa suyunu salıp kuruyor. Mümkün olduğu kadar önce bir tarafını sonra diğer tarafını son olarak yine diğer tarafını döndürüp pişirdikten sonra ocaktan alın.

Afiyet olsun !

1 yorum:

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Adaşım ben de fırında pirzola yaptım enfes oldu;
http://yenibirsoyadimoldu.blogspot.com/2013/01/firinda-pirzola.html

Blog yazmaya yeni yeni başladım, deneyip çok beğenmediğim hiç bir şeyi yayınlamıyorum sen de bir göz atarsan belki bana verebileceğin tavsiyeler olur. Şimdiden çok teşekkür ederim.