8 Ocak 2009 Perşembe

Fırında Gün Kurulu Tavuk

SNC10003

Hiçbir cümle kurmadan direkt tarife geçiyorum...

Malzemeler
  • 1 bütün tavuk
  • yarım limon
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta patates
  • 2 adet gün kurusu (kahverengi kayısı)
  • 1 fırın poşeti
  • 1tatlı kaşığı un
  • tuz

Yapılışı

Limonun suyunu sıkıp zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımı tavuğa sürün. Fırın poşetinin içine 1 tatlı kaşığı unu döküp tüm poşetin içine dağılmasını sağlmak için poşetin ağzını elinizle kapayıp, poşeti sallayın.

Tavuğu tuzlayıp poşete koyun ve içine gün kurusu ile doğrayıp tuzladığınız patatesleri koyup poşetin ağzını sıkıca bağlayın. Poşeti fırın kabına yerleştirin ve poşete toplu iğne ile 6-7 adet delik açın.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin.

Eğer tavukta şekerli bir tat istemiyorsanız o zaman gün kurularını koymayın, çünkü gün kurularının tatlımsı tadı tavuğa geçiyor. Sadece patates ile de çok lezzetli oluyor.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: