Yeşil Kivi'nin etkinliği için günlerdir ne yapsam diye düşünüp duruyordum. Sonunda ne zamandır yapmak istediğim bu tarif aklıma geldi, hem de oğluşun sabahları okula gitmeden kahvaltıda da yiyebileceği bir tarif olacaktı.
Evet işte etkinlik için tarifim hazır:
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1/2 paket yaş maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı
Una tozşeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Daha sonra unu bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın.
Yaş maya, süt, su, yumurta akı ve yağı ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamuru bi 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Bu arada hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp tepsiye aralıklı olarak dizmeye başlayın.
Ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün ve tepside 45 dakika kadar bekletin.
Önceden 185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun !
6 yorum:
özlemciğim katıldığın için çok teşekkürler canım ellerine sağlık tarifin yayında daha zaman çok tekrar beklerim sağlıkla kal
EV YAPIMININ YERİNİ HİÇ BİR ŞEY TUTMAZ ELLERİNE SAĞLIK İYİ HAFTALAR.
profilin ve siten hoşuma gitti tebrikler....
Bugünlerde mecburi olarak hamurişleriyle beslenmek durumunda kaldım. Nasıl özledim salatalarımı, sebzelerimi anlatamam.
Papatya çok teşekkür ederim, başarılar dilerim,
Neşe'cim,
kesinlikle haklısın, evde yapılan ekmek, börek, çörek bir başka oluyor,
Tijen'cim,
arada bir kaçamak yapmak da iyi oluyor doğrusu,
Herkese kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum...
Poaçalar çok davetkar... Görüntüsü bile baştan çıkartmaya yeterli...
Ellerinize sağlık... Sevgiler...
Yorum Gönder