30 Nisan 2007 Pazartesi

Bonbonlu Kurabiye



Kurabiye etkinliği aşkına yine kurabiyeler yaptım :)
Evin içi miss gibi kurabiye kokuyo...

Bu tarifi bir yerden yazmıştım ama nerden ve de kimden hiç hatırlamıyorum, belki tarifin sahibi hatırlatır. Orijinalinde, ortasına daha küçük boyda renkli şekerler kullanılmış ama evde sadece olips şekerler vardı ben de onları kullandım, görüntüsü fena olmadı... Yalnız şunu söylemem gerekir ki tadı nefis... Olipsler hepsine yetmediği için bir kısmını da sade yaptım. Bence sadesi daha güzel... Isırdığınız anda ağzınızı nefis bir tereyağı tadı kaplıyor...Bu tadı çok severim, hani böyle insana birşeyler hatırlatır ya...sanki eskilerden bir tat...işte öyle birşey...



Malzemeler

  • 1 su bardağı + 1 çay bardağı un
  • 75 gr tereyağı ( oda sıcaklığında küçük küçük kesilmiş)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • Renkli şeffaf şeker (en küçük boy)

Yapılışı

Önce şekeri, yumuta akını ve portakal suyunu mikserle iyice karıştırın. Daha sonra unu ve yağı ekleyip iyice yoğurun. Eğer hamur elinize yapışırsa daha azar azar un ilave edebilirsiniz.
Hazırladığımız hamuru tezgahımıza biraz un serpiştirerek çok ince olmayacak şekilde açın. Elinizdeki kurabiye kalıbına göre hamurdan şekil çıkarın. Ortasını da daha küçük bir kalıp ile çıkarın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri üzerine dizin. Ortalarına şekerleri yerleştirin. Ben her birinin ortasına 2 şeker koydum. Ama şeker yerleştirirken açtığımız delik kadar şeker koymamaya çalışın. Her zaman açtığınız delik koyduğunuz şekerden büyük olsun. Böylece eriyen şeker kurabiyelerin dışına taşmaz.
Isıya dayanıklı bir fırın tepsisine yağlı kağıdı serHazırladığımız tepsiyi önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15 dakika pişirlim. ve piştikten sonra tezgahımızda soğutalım.

Toplam 14 adet çıktı.

Afiyet olsun!

4 yorum:

hatice dedi ki...

Sevgili Özlem,
ben, şekerin kurabiye ile birlikte kullandığını ilk kez gördüm, çok harika olmuş, hafta sonunda yapacaklarım arasına bir tarif daha eklendi allah sonumu hayır etsin:)) ellerine sağlık..sevgiler

Adsız dedi ki...

Özlem'cim her iki şekliylede çok güzel görünüyorlar canım, sen erkenden başlamışsın etkinliğe, daha güzel tarifler göreceğiz demekki, ellerine sağlık, afiyetler olsun..

Özlem dedi ki...

Sevgili Hatice,

Görüntüleri şık olduğu için pasta bile süslenebilir bunlarla.

Sevgiler,
Özlem

Özlem dedi ki...

Ebru'cum,

Bizim evde bir kurabiye canavarı oluğu için her hafta yaparım. Ama tabii etkinlik için biraz daha özenerek yaptım :)

Sevgilerimle,
Özlem