18 Nisan 2007 Çarşamba

Karnıyarık Börek



Malzemeler
4 yufka
2 soğan
2 sivribiber
350 gr yemeklik kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 avuç kadar ince doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber

Sosu için
1 su bardağı süt
1 çay bardağı fındık yağı

Üstü için
1 yumurta sarısı
2 domates
4 sivribiber


Yapılışı
Zeytinyağını kızdırıp, yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurun. İçine kıymayı ilave edip pişirin. Maydanozu, salçaları, 2 adet ince doğranmış sivribiberi tuzu ve 3 çorba kaşığı kadar su ilave edip, kısık ateşte 30-35 dk kadar pişirmeye devam edin. Dört yufkayı, aralarına sütlü karışımı sürerek ikişer ikişer dizin. 8 eşit parçaya bölün. İç malzemeyi paylaştırıp rulo yapıp börekleri sarın. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp, böreklerin ortalarına bıçak ile çizik atıp üzerlerine 1 dilim domates ile sivribiber koyun. Börekleri yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine dizin. Fırını önceden 180 dereceye getirip 35-40 dk kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tepsinin üzerine, servis yapmadan önce bez örtüp 5 dk kadar bekletin.

not: Ben yağlı kağıdı da fırça ile biraz yağlıyorum çünkü bazen börekler yapışabiliyor.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: