28 Nisan 2007 Cumartesi

Makarnalı Börek



Cumartesi olmasına rağmen bu sabah erkenden kalktım, çünkü öğleden sonra çaya arkadaşlarım gelecekti. Neler hazırlayacağımı düşünmeye başladım. Tabii evdeki malzemelere göre birşeyler yapmam gerekiyordu. Dolapta da 2 adet yufkam vardı. Aklıma geçen gün yemek dergilerimi karıştırıken ki gördüğüm tarif geldi. Tabii aynı tarifi tekrar dergilerin içinden bulmam biraz uzun sürdü. Neyse, değdi ama...
Arkadaşlarımın çocukları da gelecekti. Acaba severler mi diye endişelendim çünkü çocuklar her böreği sevmiyorlar, en azından benim oğlum öyle. Ama buna bayıldılar, anneleri de... Gerçekten hem değişik, hem kolay, hem de lezzetli...3'ü bir arada yani :)

Nasıl hazırladığıma gelince, öncelikle malzemeler...

2 adet yufka
1 paket fiyonk makarna
3 su bardağı yoğurt
4 adet yumurta
1/2 su bardağı margarin
1/2 su bardağı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
3 çorba kaşığı kurutulmuş maydanoz (dilerseniz tazesini de kullanabilirsiniz)
Tuz


Yapılışı

Yufkalardan birini, yağlanmış bir fırın kabına, kenarları dışarı sarkacak şekilde serin. Makarnayı kaynamış tuzlu suda 8 dk kadar haşlayıp süzün. Ayrı bir kabın içinde yoğurt, yumurta ve eritilmiş yağları karıştırın. Bu karşımdam 5 çorba kaşığı kadarını, böreğin üzerine sürmek için bir kenara ayırın. Daha sonra beyaz peynir, maydanoz, makarna ve yoğurtlu karışımı bir araya getirip karıştırın. Yufkanın üzerine makarnalı karışımı döküp yayın. İkinci yufkayı makarnalı karışımın üzerine yayıp, kenarlardan sarkan kısımları da içe toparlayıp katlayın. Ayırdığınız karışımı böreğin üzerine sürün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: