6-8 kişilik
Malzemeler
1 su bardağı esmer köftelik ince bulgur
1 su bardağından 1 parmak fazla kaynar su
1 büyük kuru soğan
4 adet taze soğan
2 domates (çekirdekleri çıkartılmış)
2 salatalık
1 çorba kaşığı kuru nane
1 avuç kadar ince doğranmış maydanoz
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşıı domates salçası
1 çay kasığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
8 çorba kaşığı nar ekşişi
2 talı kaşığı tuz
1 limon suyu
6-7 kıvırcık yaprağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Geniş bir kabın içine bulguru koyun, üzerine kaynar suyu döküp 30 dk kadar bekletin. 30 dk'nın sonunda aynı kabın içinde öncelikle salçalar ve bulgur iyice karıştıtılır. Salçalar ve bulgur iyice özdeşleştikten sonra geriye kalan tüm malzemeler karışımın içine konup iyice karıştırılır.
Afiyet olsun !
Malzemeler
1 su bardağı esmer köftelik ince bulgur
1 su bardağından 1 parmak fazla kaynar su
1 büyük kuru soğan
4 adet taze soğan
2 domates (çekirdekleri çıkartılmış)
2 salatalık
1 çorba kaşığı kuru nane
1 avuç kadar ince doğranmış maydanoz
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşıı domates salçası
1 çay kasığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
8 çorba kaşığı nar ekşişi
2 talı kaşığı tuz
1 limon suyu
6-7 kıvırcık yaprağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Geniş bir kabın içine bulguru koyun, üzerine kaynar suyu döküp 30 dk kadar bekletin. 30 dk'nın sonunda aynı kabın içinde öncelikle salçalar ve bulgur iyice karıştıtılır. Salçalar ve bulgur iyice özdeşleştikten sonra geriye kalan tüm malzemeler karışımın içine konup iyice karıştırılır.
Afiyet olsun !
2 yorum:
Özlem'cim hangisine yorum yazayım bilemedim hepside birbirinden güzel olmuş kısır zaten eskilerden beridir bizim favorimizdir bizim evdekilerde makarna canavarları,yani ellerine sağlık ........sevgiler..
Aslı'cım,
Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle,
Özlem
Yorum Gönder