Malzemeler
500 gr doğranmış domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 çorba kaşığı un
1 litre et bulyonlu su veya et suyu
2 çorba kaşığı domates püresi
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Tereyağını eritip ince ince doğranmış soğanı içine atın ve orta ateşte karıtırarak kavurun, peşine unu ekleyip biraz daha kavurun. İçine et suyunu, domatesleri ve püreyi ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşi orta harerete getirip 15-20 dk pişirin. Çorbayı ocaktan almadan blendır ile iyice pürüzsüz hale getirin, bi 5 dk da bu şekilde piştikten sonra ocaktan alın.
Afiyet olsun!
500 gr doğranmış domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 çorba kaşığı un
1 litre et bulyonlu su veya et suyu
2 çorba kaşığı domates püresi
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Tereyağını eritip ince ince doğranmış soğanı içine atın ve orta ateşte karıtırarak kavurun, peşine unu ekleyip biraz daha kavurun. İçine et suyunu, domatesleri ve püreyi ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşi orta harerete getirip 15-20 dk pişirin. Çorbayı ocaktan almadan blendır ile iyice pürüzsüz hale getirin, bi 5 dk da bu şekilde piştikten sonra ocaktan alın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder