10 Nisan 2007 Salı

Zeytinyağlı Fasulye



4 kişilk


Malzemeler

1 kg çalı fasulyesi
2 soğan
6-7 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı domates rendesi
1/2 su bardağı su
Tuz

Yapılışı

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyin, ben mutlaka kenarlarını temizlerim. Fasulyenin cinsine göre ikiye de kesebilirsiniz. Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları soyun. Sonra tüm malzemeleri düdüklü tencereye atın. Pişme süresi her düdüklüye göre değişir. Benim düdüklüm Tefal Clipso bu nedenle ben 2'de pişiriyorum, hava çıkarmaya başladıktan sonra altını kısıp 13 dk kadar pişirin.

Hiç yorum yok: