6 Kişilik
Malzemeler
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 yumurta
1 tutam safran
1 tutam tuz
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Un, safran, tuz ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Süt ve yumurtaları ilave edip iyice çırpın.
Teflon bir tavayı 1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ ile yağlayın. 1 kepçe kadar hamuru döküp, önlü arkalı pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp sıcak muhafaza edin. Tavayı her seferinde sıvıyağ sürerek tüm hamuru aynı şekilde pişirin. Önemli olan, yağı fazla yakmadan hızlı hareket etmek, böylece krbi yakmadan pişirebilirsiniz.
Başarılı bi tarif, içindeki vanilya yüzünden üzerine şokella veya reçelle çok güzel oluyor, çocukların çok hoşuna gidiyor.
not: Bu tarifi blogların birinden almıştım ama şimdi hatırlayamadım, bulunca mutlaka adını da ekleyeceğim.
Afiyet olsun!
Malzemeler
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 yumurta
1 tutam safran
1 tutam tuz
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Un, safran, tuz ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Süt ve yumurtaları ilave edip iyice çırpın.
Teflon bir tavayı 1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ ile yağlayın. 1 kepçe kadar hamuru döküp, önlü arkalı pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp sıcak muhafaza edin. Tavayı her seferinde sıvıyağ sürerek tüm hamuru aynı şekilde pişirin. Önemli olan, yağı fazla yakmadan hızlı hareket etmek, böylece krbi yakmadan pişirebilirsiniz.
Başarılı bi tarif, içindeki vanilya yüzünden üzerine şokella veya reçelle çok güzel oluyor, çocukların çok hoşuna gidiyor.
not: Bu tarifi blogların birinden almıştım ama şimdi hatırlayamadım, bulunca mutlaka adını da ekleyeceğim.
Afiyet olsun!
2 yorum:
Özlem cim,
Yeni blogun hayırlı olsun..
Boylesi daha iyi olmus gercekten eline saglık, cok ferah bir blog olmus.
Yeni tariflerinde pek hos.
İzlemeye devam edecegiz:)
sevgilerimle,
Figen
Eline Saglik Ozlem'cim.
Blogun hayirli olsun.
Zeynep
Yorum Gönder