28 Nisan 2007 Cumartesi

Tavuklu Mantarlı Kiş

Bu tarifi bir yemek dergisinden buldum ancak ölçülerini kendime göre değiştirdim ve bence böyle de güzel oldu.




Malzemeler



Hamuru için:

16 çorba kaşığı un
125 gr soğuk ve küp küp doğranmış tereyağı
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı su



içi için:

2 çorba kaşığı tereyağı
300 gr tavuk göğsü
100 gr mantar
1 kase rendelenmiş cheddar peyniri
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber





Yapılışı

Öncelikle unu ve tereyağını, ekmek kırıntısı halini alacak şekilde 20 saniye kadar rondodan geçirin. Sonra bu tereyağlı unu derin bir kaba alıp içine su ve yumurta sarılarını ekleyip yoğurun. Böylece hamuru hazırlamış olduk. Hamuru ağzı kapalı bir kaba koyup buzdolabında bi 15 dk kadar dinlendirelim. Dinlenen hamuru yağlanmış bir tart kalıbına yayın. Üzerini yağlı kağıt ile kaplayın. Tartın pişerken kabarmaması için de yağlı kağıt üzerine kuru fasulyeler atın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dk kadar pişirin. Bu arada içi için, küçük küçük doğranmış tavuk ve mantarları tereyağında biraz tuz ve karabiberle soteleyin. Hamur piştikten sonra yağlı kağıt ve fasulyeleri kaldırıp, üzerine tavuklu mantarlı karşımı yayalım. Üzerine cheddar peynirini serpin. Bir kapta yumurtayı çırpıp, içine tuz, krema ve sütü ekleyip biraz daha çırpın. Bunu da kişin üzerine yayın. En üste de parmesan peyniri ve pulbiberi serpin. Önceden 190 derece ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin.





Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: