9 Nisan 2007 Pazartesi

Düğün Çorbası


Malzemeler

250 gr kemikli kuzu eti
1 küçük havuç
1 küçük soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
3-4 damla limon suyu


Yapılışı

Eti, havucu ve soğanı tencereye koyun. Üzerine 5 bardak su dökün. Tuz ilave edip orta ateşte 2 saat pişirin. Pişirme işlemi tamalanınca et ve sebzeleri suyun içinden çıkarın. Eti kemiğinden ayırıp didikleyip bir kenarda bırakın. Başka bir tencerede tereyağını ve unu kavurun, üzerine et suyunu ilave edip, kaynanaya başlayınca etleri içine atıip, ateşi orta hararete getirin. Yumurta sarısını limonla karıştırıp, çorbanın suyundan biraz alıp yumurtalı karışıma katın. Sonra yumurtalı karışımı ağır ağır çorbanın içine dökmeye başlayın, bir yandan da çorbayı karıştırın. 5 dk daha pişirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: