3 Ocak 2009 Cumartesi

İç Pilav

SNC10109

Dediğim gibi aşağıdaki çorba ile bu iç pilavın resimlerini siteme koyduktan sonra mutfağa girip bizimkilerin ne zamandır istediği etli yaprak sarma yı yaptım. Çok daha lezzetli ve başarılı oldu, bu sefer içine, yaprakları sarıp tencereye dizdikten sonra yarım limon suyu da ekledim. Hem sumak suyunun ekşisi hem de limon birlikte karışınca super oldu. Mutlaka deneyin.

Gelelim iç pilavımızın tarifine...


Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 65 gr tereyağı
  • 1 küçük soğan
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı kurutulmuş dereotu
  • 1,5 su bardağı sıcak su ya da et suyu
  • tuz, karabiber, yenibahar

Yapılışı

Kuş üzümlerini ıslatın. Pirinci, suyu tamamen berraklaşana kadar yıkayın ve süzün. Soğanı yemeklik doğrayın.

Pilav tenceresinde tereyağını eritin ve içine fıstıkları atıp pembeleşinceye kadar kavurun, peşine soğanları atın ve kavurmaya devam edin. Dikkat edin fıstıklar yanmasın ama çiğ de kalmasın. Peşine pirinci ilave edip hepsini birlikte pirinçler sertleşinceye kadar kavurma işlemini sürdürün.

Üzerlerine, sudan çıkarıp süzdüğünüz kuş üzümlerini ve geride kalan diğer tüm malzemeleri ekleyin.

Hemen ardından sıcak suyu ekleyip, harlı ateşte pilavın üzeri göz göz olana kadar bekletin ve hemen altını iyica kısıp yaklaşık 20 dk kadar pişirin. Pilav pişerken arada bir kere kapağını açıp, pilavı alt üst ederek karıştırın.

Afiyet olsun !

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Rahmetli anneannem bu pilavı nefis yapardı.Resmi görüverince anılarım canlandı birden...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Eee madem öyle biz de bekliyoruz tarifi :)))

Sevgiler,
Evren

Özlem dedi ki...

Müjde'cim,
Anneanneciğinin eline su dökemem belki ama bunun da tadı fena olmadı.

Evren'cim,
Umarim beğenirsin tarifi,

Her ikinize de ziyaretiniz için teşekkür ederim,
sevgilerimle