Ama tadına bayıldım, yine Nigella'nın tarifinden, bu hatun ne güzel tarifler çıkarıyor ortaya, eh bize de yapması kalıyor....
Malzmeler
- 80 gr bitter çikolata
- 150 gr un
- 30 gr kakao
- 125 gr tuzsuz tereyağı, oda ısısında
- 75 gr toz şeker
- 50 gr kahverengi toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı vanilya ekstresi
- 1 kase damla çikolata
- 1 yumurta, soğuk olacak
Yapılışı
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumaya bırakın.
Tereyağı ile şekerleri çırpıp krema kıvamına getirin, içine vanilya ekstresini ilave edin, sonra da buzdolabından yumurtayı çıkartıp bu karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından erimiş ve soğumuş çikolatayı ilave edin.
Bütün kuru malzemeleri, unu, kakao, tuzu, karbonatı vs birbirine katıp karıştırın. Sonra da bu karışımı yumurtalı karışıma spatula yardımıyla karıştırın. İlk başta karışım kuru gibi görünse de sabır gösterip karıştırmaya devam edin, kıvamı gayet güzel oluyor, peşinden damla çikolataları da içine katın ve yine kaşıkla karıştırın. Evinizde dondurma kaşığı varsa, bu kaşıkla karışımdan alıp, kenarlarından taşan hamur fazlasını bıçak yardımıyla sıyırıp, yağlı kağıt dizilmiş fırın tepsisine dizin. Bu kaşığı kullanmak çok akıllıca çünkü böylece kurabiyeler aynı boyda oluyor. Yalnız, aralarında mesafe bırakmayı unutmayın, hamurlar o top top hallerinden gayet rahatlıkla yayılıp irileşiyorlar.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18 dakika pişirin.
Afiyet olsun !
5 yorum:
Bu kurabiye çift çikolatalı olmuş, çikolatalı kurabiyeleri pek tercih etmem ama o kadar leziz görünüyor ki alıp yiyesim geldi. Ellerine sağlık
Kurabiyeyi ailecek çok severiz.Bunu çikolata eklemeden yapıyorum ara sıra.yani sadece damlalı :):):)
elinize sağlık.
sevgilerimle.
Bol çikolatalı harika vallaa!!!
Sevgiler,
Evren
İyi ki bizim evde yok bunlar. Böylece kurabiye satırına "0" kalori yazabilirim!
Kahvenin yanında gidecek cinsten:) Çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık..
Yorum Gönder