15 Nisan 2007 Pazar

Çiğ Köfte

3 kişilik

Malzemeler

250 gr çiğ köftelik kıyma
250 gr köftelik bulgur
1 çay kaşığı kadar kişniş
1/2 çay kaşığı kimyon
tuz (damak zevkinize göre)
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
4 dal küçük küçük doğranmış taze soğan
1 avuç ince doğranmış maydanoz
1 adet soğan ince ince doğranmış
ıslatacak kadar soğuk su




Akşam için karnabahar yapmıştım ama eşimin canı çiğ köfte çekince, hemen mönüyü değiştirdik. Allahtan dolapta çiğ köftelik et vardı. Eşim Mardinli olduğu için ve de tek yapabildiği yemek de bu olduğu için arada sırada eti alıp buzluğa atarım ki acil durumlarda, yani canım yemek pişirmek istemediği zamanlarda yapabilelim diye. Eti hemen çözdürdük, malzemeleri hazırladık ve hoop eşim başladı yoğurmaya. Önce bulguru, salçaları , kuru soğanı ve baharatları karıştırıp hepsini birden yoğurmaya başladı. Yanında da bir kase içinde soğuk su... Böylece yoğururken arada sırada bu kaseden suyu alıp karışımın içine serpiştirip yoğurmaya devam etti. Aşağı yukarı 20 dk kadar yoğurdu. Sonra kıymayı ilave etti ve bi 10 dk daha kıyma ile birlikte yoğurduktan sonra taze soğanları kattı. Sonra eliyle karışımı tepsinin içinde yaydı ve üzerine ince kıyılmış maydanozu serpti. Bu işlemden sonra karışımdan köftelik parçalar alıp şekil verdikten sonra, tabağa yerleştirdi. Valla ellerine sağlık çok lezzetli oldu...



4 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor canım....eline sağlık eşinin,tadanlara afiyet olsun :) şimdi olsa ne iyi giderdi bu saatte :)
Yeni mekanın hayırlı olsun...
Selam v sevgiler

Özlem dedi ki...

Teşekkür ederim, valla epeydir özlemiştik, iyi geldi gerçekten. Sevgiler

sabo dedi ki...

Enfes gorunuyor...Ellerine saglik esinin.Sanirim guneyli olmanin avantajlari olsa gerek...:)

Adsız dedi ki...

Merhaba, blogunuzu ilk ziyaretim, sizi linklerime ekliyorum sizde eklerseniz seviirim. Görüşmek üzere.