1 Eylül 2007 Cumartesi

Izgarada Dana Pirzola



Malzemeler
  • 2 buyuk parca dana pirzola
  • 1 tatli kasigi biberiye
  • 1 tatli kasigi rezene tohumu
  • 2 corba kasigi zeytinyagi
  • 1 adet kozlenmis kirmizi biber
  • 1 adet sogan
  • 1 dis sarimsak
  • 1 tatli kasigi bal
  • 1 tatli kasigi elma sirkesi
  • 4-5 yaprak feslegen
  • 2-3 dilim ekmek
  • tuz, karabiber

Yapilisi

Biberiye, rezene, 1 corba kasigi zeytinyagini, tuz ve karabiberi karistirip etleri bu karisima bulayin. Etleri buzdolabi posetine koyup, buzdolabinda bekletin.Kozlenmis kirmizi biberi, ezilmis sarimsagi, bali, sirkeyi ve 1 corba kasigi zeytinyagini bir kasede karistirin. Icine piyazlik dogranmis sogani ilave edin. Etleri dolaptan cikarip izgarada pisirmeye baslayin, (ben dumansiz izgarada pisirdim) ekmekleri de kup kup dograyip, etlerin yanina izgaraya koyun. Etler pisip, ekmekler iyice kizarinca. Etleri tabaga alin. Ekmekleri de balli sirkeli karisimla karistirip etin yanina koyun.

Hem hafif hem de lezzetli...

Afiyet olsun !

7 yorum:

hatice dedi ki...

Sevgili Özlem, harika görünüyor, hem sağlıklı hen doyurucu, ellerine sağlık....sevgiler

gülizar dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Ramazan sofralar için güzel bir tercih olabilir.

Adsız dedi ki...

Selam,
Sanki kokusu burnuma geldi.
Mutlaka denemeliyim.
Ellerine sağlık.
sevgiler.

www.blogcu.com/semraninmutfagi

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Özlem'ciğim,
Yoğunluktan bloglara uğryamaz olmuştum.Fırsatını bulunca kaçamak yapıyorum gördüğün gibi canım.
Sayfan adeta yıkılıyoooo..))Ne kadar güzel resimler ve enfes yiyeceklerle süslenmiş.Kendimi ***** otelin yemek salonunda geziniyormuşum gibi hissettim.Sizlere afiyetler şekerler olsun canım.Yaptıkların içinde ellerine sağlık.

Sevgilerle kal.

Adsız dedi ki...

merhaba özlem,

bu nefis bir yeemk olmuş. Ayrıca fotoğrafta öyle..

ellerine sağlık.

sımmsıcak sevgiler...

Özlem dedi ki...

Sevgili Hatice,
Güzel sözlerin için çok teşekkürler...

Sevgili Gülizar,
Evet ramazan için güzel bir çorbadan sonra iyi gider...

Semra'cim,
Biberiyenin aroması ete çok güzel bir lezzet katıyor, kesinlikle tavsiye ederim.

Sevgiler...

Özlem dedi ki...

Gül'cüm,
Ne güzel şeyler yazmışsın böyle, çok naziksin... Senin hızına ve marifetine erişmek mümkün olmasa da karınca kararınca birşeyler yapmaya çalışıyoruz işte. Beğenmene çok sevindim.
Sevgiler...

Zerrin'cim,
Çok teşekkür ederim. Etleri zeytinyağlı karışımlarla marine edince hem güzel bir aroma kazanıyor, hem daha yumuşak oluyor. Bu yüzden, yanında sadece basit bir garnitürle bile bayağı bir sükse yapabiliyorsun...
Sevgiler...