14 Eylül 2007 Cuma

Dizme

Sıcacık bir çorba ve ıspanağın ardından ramazan için başka bir mönü "patlıcan dizme".

İçinde et de var, sebze de var, yarı sulu yarı kuru... Ne ararsan var...

Eh maalesef kızartma olduğu için biraz yağlı, ama, ramazanda birazcık kendimizi şımartalım di mi...






Malzemeler
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 2 domates
  • 3 patates
  • 1 büyük patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • kimyon, karabiber, tuz

Yapılışı

Kıymayı, rendelenmiş soğan, kıyılmış sarımsak, yumurta, ekmek içi, kimyon, karabiber, tuz ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın.

Patates, domates ve alaca soyulmuş patlıcanı halka halka doğrayın.

Hazırlanmış tüm malzemeleri, yani patatesleri, patlıcanları ve köfteleri kızartın.

Yuvarlak bir fırın kabına, ben güveç kullandım, köfte, patates, domates ve patlıcanları yan yana kabın içine dizin.

Salçayı 1 çay bardağı su ile sulandırıp, yemeğin üzerine gezdirin. Son olarak tereyağını da küçük parçalara ayırıp yemeğin üzerine serpiştirin.

Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin.



Afiyet olsun

Hiç yorum yok: