17 Eylül 2007 Pazartesi

Koko Kek

Bugün oğluşun okulu başladı.

Hafta sonu tüm kitap ve defterler kaplandı, son rötuşlar yapıldı.
Sanki okula ilk defa başlıyormuşcasına bir heyecanlandı, bir heyecanlandı... Uyuyana kadar yanında kaldım. Uzun uzun telkinlerden sonra uyuya kaldı.

Sabah erkenden kalktık. Okulun ilk günü olduğu için okula birlikte gittik ve törenine katıldık. Ne zaman şu törenlerde saygı duruşunda bulunulsa... Ata'nın anısına, şehitlerin anısına... işte her seferinde, gözlerim dolar o anda... yine doldu...

Bu arada, bizimkisi arkadaşlarını görünce heyecan meyecan kalmadı.

Tabii törendi mörendi derken... günün yarısını tamamladık bile. Sonuç olarak 1 günlük izin aldım işten. 1 gün de olsa evde olmak güzel bir duygu... güzel bir duygu ama... yan gelip yatamadık ki. Oturduk yemek falan yaptık. Tabii TV de seyretmeyi ihmal etmedik bir yandan. Gözüm Derya Baykal'ın programına takıldı. İyiki de takılmış, çok pratik ve güzel bir tatlı öğrendim. Tabii ne yaptım, hemen uygulayıp, sizlerle paylaştım...

Hani şu tiramisu'larda kullandığımız hazır pasta tabanları var ya onunla yapılıyor, hem de sadece yarısı ile...

İşte tarifi...



Malzemeler

  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1/2 (ajda) çay bardağı sıvıyağı
  • Yarım hazır sade pandispanaya



Yapılışı



Kek'in yarısını fırına dayanıklı yuvarlak bir kaba koyun. Tüm malzemeleri karıştırıp, pandispanyanın üzerine yayın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Afiyet olsun !

5 yorum:

Adsız dedi ki...

arkadasim elleine saglik
tatlin hempratik hemde cok lezetli gorunuyor
sevgiyle kal
www.yenitadlar.blogcu.com

Esra Kars dedi ki...

Özlem çok pratik bir tarife benziyor.Deneyeceğim mutlaka.Ellerine sağlık.
www.benimutfagim.blogspot.com

Özlem dedi ki...

Nurcan'cım,

Güzel yorumun için çok teşekkürler. Bu arada güzel pastan o kadar başımı döndürdü ki :) sanki sayfanı ilk defa ziyaret ediyormuşum gibi cümle kurdum. N'olur kusuruma bakma.

Sevgilerimle...

Özlem dedi ki...

Esra'cım,

Evet gerçekten çok pratik bir tarif. Aslında pastanın üzerine yaydığımız karışım o kadar lezzetli oldu ki, acaba diyorum, bir dahaki sefer, pasta tabanını kullanmadan, karışımı muffin kalıbında mı denesem?

Sevgiler...

Tülay Çulha Sarı dedi ki...

Gecenin onbirinde yarın gelecek olan misafirlerime kek mi yapsam tatlı mı yapsam diye dolanırken sayfanızı ve bu tarifi bulduğum için çok şanslıyım:) Hem çok pratik hem de çok lezzetli görünüyor, elinize sağlık!