18 Eylül 2007 Salı

Arpa Şehriyeli Domates Çorbası



Ramazan çorbasız geçer mi?
Geçmeeez

Yine, Yelda Sönmez'in en sevdiğim tariflerinden, bir tanesi daha geliyor şimdi...


Malzemeler
  • 3 kahve fincanı domates rendesi
  • 1 kahve fincanı arpa şehriye
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 6 su bardağı et bulyonlu su

Yapılışı

Şehriyeleri 2 bardak suda haşlayıp bir kenara alın.

Tereyağını tencerede eritip, unu ekleyip, orta ateşte kavurun, peşine domates rendesi ekleyip, kavurmaya devam edin. Ben genelde Tat marka Domates Rendesini kullanıyorum. 5 dk kadar karıştırdıktandan sonra, içine 1/4 et bulyonu kattığınız 6 bardak sıcak suyu ekleyin.

Çorbayı 10 dk kadar kaynamaya bırakın. Bu süre sonunda erişteleri de ekleyip bi 5 dk daha pişirin.


Afiyet olsun !

2 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Özlem ellerine sağlık, hazırladığın corbalar, yemekler, tatlılar birbirinden lezzetli! Ayrica koko kek nefis görünüyordu. :)
Duygunun sayfasina ben de ulaşamıyorum, merak ettim ne zamandır sitesi kapalı... :(
haber alirsam sana mutlaka iletirim.

sevgilerle
(Oglusunun da yeni okul donemi hayirli olsun, ne güzel okula gitme isteğinin oluşu, bende gıdım istek yoktu. :)

Adsız dedi ki...

Özlem'cim Ramazan çorbasız olmuyor.Çorbanda nefis görünüyor. Koko kekede bayıldım. Yapılışı çok basit ve lezzetli bir keke benziyor. Ellerine sağlık. Sevgiler..