Ramazan çorbasız geçer mi?
Geçmeeez
Yine, Yelda Sönmez'in en sevdiğim tariflerinden, bir tanesi daha geliyor şimdi...
Malzemeler
- 3 kahve fincanı domates rendesi
- 1 kahve fincanı arpa şehriye
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 6 su bardağı et bulyonlu su
Yapılışı
Şehriyeleri 2 bardak suda haşlayıp bir kenara alın.
Tereyağını tencerede eritip, unu ekleyip, orta ateşte kavurun, peşine domates rendesi ekleyip, kavurmaya devam edin. Ben genelde Tat marka Domates Rendesini kullanıyorum. 5 dk kadar karıştırdıktandan sonra, içine 1/4 et bulyonu kattığınız 6 bardak sıcak suyu ekleyin.
Çorbayı 10 dk kadar kaynamaya bırakın. Bu süre sonunda erişteleri de ekleyip bi 5 dk daha pişirin.
Afiyet olsun !
2 yorum:
Sevgili Özlem ellerine sağlık, hazırladığın corbalar, yemekler, tatlılar birbirinden lezzetli! Ayrica koko kek nefis görünüyordu. :)
Duygunun sayfasina ben de ulaşamıyorum, merak ettim ne zamandır sitesi kapalı... :(
haber alirsam sana mutlaka iletirim.
sevgilerle
(Oglusunun da yeni okul donemi hayirli olsun, ne güzel okula gitme isteğinin oluşu, bende gıdım istek yoktu. :)
Özlem'cim Ramazan çorbasız olmuyor.Çorbanda nefis görünüyor. Koko kekede bayıldım. Yapılışı çok basit ve lezzetli bir keke benziyor. Ellerine sağlık. Sevgiler..
Yorum Gönder