Malzemeler
- 2 buyuk parca dana pirzola
- 1 tatli kasigi biberiye
- 1 tatli kasigi rezene tohumu
- 2 corba kasigi zeytinyagi
- 1 adet kozlenmis kirmizi biber
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi bal
- 1 tatli kasigi elma sirkesi
- 4-5 yaprak feslegen
- 2-3 dilim ekmek
- tuz, karabiber
Yapilisi
Biberiye, rezene, 1 corba kasigi zeytinyagini, tuz ve karabiberi karistirip etleri bu karisima bulayin. Etleri buzdolabi posetine koyup, buzdolabinda bekletin.Kozlenmis kirmizi biberi, ezilmis sarimsagi, bali, sirkeyi ve 1 corba kasigi zeytinyagini bir kasede karistirin. Icine piyazlik dogranmis sogani ilave edin. Etleri dolaptan cikarip izgarada pisirmeye baslayin, (ben dumansiz izgarada pisirdim) ekmekleri de kup kup dograyip, etlerin yanina izgaraya koyun. Etler pisip, ekmekler iyice kizarinca. Etleri tabaga alin. Ekmekleri de balli sirkeli karisimla karistirip etin yanina koyun.
Hem hafif hem de lezzetli...
Afiyet olsun !
7 yorum:
Sevgili Özlem, harika görünüyor, hem sağlıklı hen doyurucu, ellerine sağlık....sevgiler
Canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Ramazan sofralar için güzel bir tercih olabilir.
Selam,
Sanki kokusu burnuma geldi.
Mutlaka denemeliyim.
Ellerine sağlık.
sevgiler.
www.blogcu.com/semraninmutfagi
Sevgili Özlem'ciğim,
Yoğunluktan bloglara uğryamaz olmuştum.Fırsatını bulunca kaçamak yapıyorum gördüğün gibi canım.
Sayfan adeta yıkılıyoooo..))Ne kadar güzel resimler ve enfes yiyeceklerle süslenmiş.Kendimi ***** otelin yemek salonunda geziniyormuşum gibi hissettim.Sizlere afiyetler şekerler olsun canım.Yaptıkların içinde ellerine sağlık.
Sevgilerle kal.
merhaba özlem,
bu nefis bir yeemk olmuş. Ayrıca fotoğrafta öyle..
ellerine sağlık.
sımmsıcak sevgiler...
Sevgili Hatice,
Güzel sözlerin için çok teşekkürler...
Sevgili Gülizar,
Evet ramazan için güzel bir çorbadan sonra iyi gider...
Semra'cim,
Biberiyenin aroması ete çok güzel bir lezzet katıyor, kesinlikle tavsiye ederim.
Sevgiler...
Gül'cüm,
Ne güzel şeyler yazmışsın böyle, çok naziksin... Senin hızına ve marifetine erişmek mümkün olmasa da karınca kararınca birşeyler yapmaya çalışıyoruz işte. Beğenmene çok sevindim.
Sevgiler...
Zerrin'cim,
Çok teşekkür ederim. Etleri zeytinyağlı karışımlarla marine edince hem güzel bir aroma kazanıyor, hem daha yumuşak oluyor. Bu yüzden, yanında sadece basit bir garnitürle bile bayağı bir sükse yapabiliyorsun...
Sevgiler...
Yorum Gönder