20 Mayıs 2007 Pazar

Üzümlü Çörek



Bu tarifi Filiz Zorlu'nun kitabında gördüm. Başlığını okumadan ilk gördüğümde kurabiye sandım ama tarifin başlığına bakınca "Scone" yani "Çörek" yazdığını farkettim. Yine de biçiminden bana kurabiye gibi geliyordu ama yaptıktan sonra da çörekimsi birşey olduğunu gördüm. Kurabiye gibi sert değil, daha yumuşak bir yapıda oldu zaten. Tadı da içinde şeker olmasına rağmen çok da tatlı değildi ama benim hoşuma gitti. Zaten tarifte de sıcak olarak tüketilmesi gerektiği hatta reçelle servis yapılması yönünde de bir tavsiye vardı. Bence bu tavsiyeye uymalı, yanında şöyle güzel bir çilek reçeli ile ikindi kahvaltısında pek de güzel gider.
Ben yine de bu tarifi "kurabiyeler" kategorime ekledim :)



Malzemeler

  • 8-9 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı kadar kuru üzüm
  • 7 çorba kaşığı kadar süt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • üzerine sürmek için süt

Yapılışı

Tüm malzemeleri çukur bir kapta karıştırıp yoğurun. Un miktarı yetmezse, elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilavesi yapabilirsiniz.

Unlanmış bir zeminde merdane ile açıp, daire şeklinde bir kalıp ile kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Fırça ile üzerlerine sütü sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun !

2 yorum:

yemek dedi ki...

Sevgili Özlem ellerine sağlık, çok güzel görünüyorlar. Tadınıda yiyenlere sormak lazım.
Selamlar...

Özlem dedi ki...

Lavantin'cim,
Bunu evdekiler benim kadar beğenmedi çünkü kurabiyeden beklenen şekerli tatta değildi. Ama bana değişik geldi. Zaten neredeyse hepsini ben yedim:)
Sevgiler.