5 Mayıs 2007 Cumartesi

Kremalı Patates


Soya soslu tavuk, safranlı pilav ve yanına da kremalı patates...
Bence uyumlu bir 3'lü oldu. Genelde kremalı patatesim daha kızarık olur ama zaman sorunu yaşadığım için üzerine rendelediğim peynirlerin rengi açık oldu ama tadı yine de güzeldi...
Bunun için 2 büyük patates kullandım. 3 çorba kaşığı krema ve yarım su bardağı kaşar peynir rendesi.
Önce patatesleri haşladım. Krema ve tuz ile karıştırıp, üzerine de kaşarı serpip, fırına dayanıklı bir kaba koydum, önceden 180 de ısıtılmış fırında pişirdim.
Aynı garnitürü bazen patatesleri süt ile haşlayıp, sarımsak ilave edip pişirdiğim de oluyor. Öylesi de güzel oluyor, belki başka bir sefere...
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: