16 Mayıs 2007 Çarşamba

Fırında Mürdüm Erikli Tavuk




Tabii tüm hazırlıkları yaparken, yani salata ve sebzeli erişte....Çoktan mönümüzün assolistini yani tavuğu fırına atmıştım.

Nasıl hazırladığıma gelince...

Malzemler
  • 2 adet tavuk budu
  • 2 çorba kaşığı fındıkyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 8-9 adet kurutulmuş mürdüm eriği
  • 2 adet orta boy patates
  • Tuz ve karabiber
  • 1 adet fırın poşeti

Yapılışı

Öncelikle fırını 200 derecede ısıttım. Tavuk butlarını sıvıyağı, zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırıp ovdum. Patatesleri iri iri doğradım. Fırın poşetinin içine 1 tatlı kaşığı unu koyup, poşetinin her yerine iyice bulaşmasını sağladıktan sonra. Butları, patatesleri ve erikleri (Bu arada şunu belirtmek isterim ki mürdüm eriği tavuğa çok yakışıyor) ekledikten sonra poşetin ağzını kapattım. Toplu iğne ile, poşete, 5-6 yerinden delik açtıktan sonra, torbayı, ısıya dayanıklı fırın kabına koyup, ısınmış fırında yaklaşık 90 dk kadar pişirdim.

Tavuk piştikten sonra, butu tabağa aldım, biraz patatesinden biraz da eriğinden koyduktan sonra sebzeli erişteyi yanına koydum.

Tabakları masaya koyarken salatanın sosunu da ekledikten sonra soframızı hazırladım.

Hepinize afiyet olsun !

10 yorum:

ebrulitatlar dedi ki...

Ellerine sağlık Özlem'cim çok güzel ve hafif bir menü. Salatanın renklerine bayıldım. Afiyetler olsun, sevgiler..

Özlem dedi ki...

Ebru'cum,
teşekkür ederim canım. Haklısın kırmızı biber salatayı canlandırıyor.
Sevgilerimle.

canan's culinaria dedi ki...

sevgili özlem,
yazini okuduktan sonra bütün gün calisip eve dönerken ancak bir kadinin yemegini düsünüp o kadar kafasinda planlar yapacagini düsündüm. 1,5 saatlik yolculuktan sonra gelmisin bir de evde neler yapmissin, helal olsun vallahi. hepsi nefis görünen mis gibi yemekler...ellerine saglik.
sevgiler,
canan

serap uzun dedi ki...

Sevgili özlem hanim,tavuk cok guzel gorunuyor ve firinda pismesi iyi hafif olmus.Yanina da salata harika hic kimsenin "hayir" diyemiyecegi bir menü olmus.Ellerinize saglik.Bende sizi bekliyorum.Hoscakalin.

yemegim dedi ki...

Özlemcigim ellerine saglik nefis olmus tavuk en azindan tavuk bittikten sonra yanmis tepsi temizleme derdi yok poset isini sevdim ben mutlaka deneyecegim canim görüntü harika sevgiler...

ayseyaman dedi ki...

Mürdüm eriğinin tavuğa yakıştığını bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu canım, aslında mürdüm eriğini hafızamın taa gerilerine atmışım pek hatırlayamadım tadını..Kimbilir daha hangi lezzetlere lezzet katıyordur.
Ellerine sağlık canım
sevgilerle

hatice dedi ki...

Sevgili Özlem,
çok nefis bir tavuk ve salata, kimsenin hayır diyemeyeceği bir mönü, ellerine sağlık...bu güzel sayfayı linklerime ekledim sık sık görüşmek üzere sevgiler..

Özlem dedi ki...

Canan'cim,

Teşekkür ederim canım. Napalım, biz kadınlar ailemize hep en iyisini vermeye çalışıyoruz işte...

Sevgiler,
Özlem

Özlem dedi ki...

Seval'cım,
Bu poşetlerde et de çok güzel oluyor.
Sevgilerimle.

Özlem dedi ki...

Hatice'cim.
Çok teşekkür ederim. Ben de seni linklerime ekledim canım.
Sevgiler