5 Mayıs 2007 Cumartesi

Kıymalı Rulo Börek

Bence bu böreğe lahmacun böreği de denebilir. Tadı ve kokusu öyle andırıyor ki...
Yapımı biraz diğer böreklere göre değişik ama değer. Bu böreği yaparken bu kadar başarılı bir sonuç elde edeceğimi düşünmemiştim. Ama oğlum bile beğenince (biliyorsunuz çocuklar pek kolay beğenmiyor) ... Tamam dedim bu börek oldu...

Malzeme ve yapılışına gelince...
Şöyle:

6-8 kişilik

  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 100 gr margarin

    içi için:
  • 250 gr yemeklik kıyma
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 6 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

    üzeri için:
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


    Margarini eritip ılıtın. Yoğurt ve yumurtalarını birlikte çırpın. İçine erimiş margarini de ekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yufkalardan birincisini tepsiye dizin. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. İlk yufkanın üzerine, yine aynı şekilde İkinci ve üçüncü yufkayı serip, aynı işelemi uygulayaın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları tepsinin içine alın. İç malzemesi için, yukarıda saydığım tüm malzemeleri karıştırın. Domates, kuru soğan, taze soğan ve sivri biberleri küçük küçük doğrayın. Ancak şunu hatırlatmak isterim ki, kıyma çiğden konuluyor.

    Hazırladığınız iç malzemeyi, yufkaların üzerine serin...



    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında aşağı yukarı 20 dk pişirin. Pişirme işlemi tamamlanınca , tepsiyi fırından alın. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serip onun üzerine de havlu serip ılınıncaya kadar bekletin. Ilınınca rulo şeklinde sarın. İki parmak genişliğinde dilimleyin ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Fırına verip kaşarlar eriyene kadar 15-20 dk kadar daha pişirin.




    Afiyet olsun !

3 yorum:

canan's culinaria dedi ki...

sevgili özlem,
benim ise böregine icim gitti ve tarifini cok begendim. visneli turtan ve jölen de süphesiz harikadir, ama nedense börek beni pek etkiledi. ellerine saglik...
sevgiler,
canan

Özlem dedi ki...

Canan'cim,

Eğer böreği yaparsan, lahmacunu da özlediysen, ki Almaya'da bildiğim kadarıyla, birçok Türk lokantısı var aslında...memleketten küçük bir anı olur:)

Sevgilerimle,
Özlem

Adsız dedi ki...

Özlem hanım bu börek benim aradığım börek, yani pastanelerde yerdim ve tadına doyamazdım.. gerçektende o tarif.. teşekkür ederim tarif için hakikaten böreğin çok güzel görünüyor. ellerine sağlık....


sevgilerle