23 Mayıs 2007 Çarşamba

Mantarlı Bulgur Pilavı

Bugün ızgara köfte ve yanına da mantarlı bulgur pilavı yaptım ama köftelerin resmini çekmeye vaktim olmadı :(

Yemek saati gecikince, bizimkileri daha fazla bekletmeden yemeği servis yaptım ve bitti. Neyse bi daha ki sefere...

Allahtan pilavdan arttı da onun resmini çekebildim.




Malzemeler


  • 1 su bardağı bulgur

  • 150 gr mantar

  • 1 soğan

  • 1 çarliston biber

  • 1 büyük domates

  • 3 diş sarımsak

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 1,5 su bardağı su

  • 1/4 et bulyon

  • Tuz,

  • karabiber



Yapılışı


Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları minik minik doğrayın, çarliston biberin çekirdeklerini çıkartıp ince ince kesin, domatesleri küp küp doğrayın.


Zeytinyağını tencereye koyup ısıtın. Sırasıyla önce soğan, sarımsak ve biberi içine atıp orta ateşte kavurun. Peşine ateşi biraz yükseltip mantarları ekleyip pişirin. Mantarlar pişip küçülünce domatesleri ilave edip 5 dk daha pişirin. Ocaktan almadan evvel tuzunu ve karabiberini de ekleyip bir kenara alın.


Diğer tarafta, pilav tenceresinde, orta ateşte tereyağında salçayı biraz kavurun, peşine yıkayıp süzdüğünüz bulgurları ilave edip kavurmaya devam edin.


Kavurma işlemi tamamlanınca, et bulyonu 1,5 bardak sıcak suda eritip bulgurun üzerine dökün. Pilav göz göz olunca ocağın altını iyice kısıp, mantarlı karışımı pilava ilave edip biraz karıştırın ve kapağını kapatıp 15-20 dk pişmeye bırakın.



Afiyet olsun!


Hiç yorum yok: