Tavuk her zaman günü kurtarır, çeşit çeşit yemekler yapılabiliyor. Değişik soslar ile , çeşit çeşit varyasyonlar yaratılabiliyor.
Aslında safranlı pilav yapma fikri doğunca, yanına yapacağım tavuğa da uygun bir giysi giydirmek istedim. Sonuçta soya da Doğu Asya kökenli bir bitki...
Malzemelerim
- 5 adet tavuk budu (baget)
- 3 çorba kaşığı soya sosu
- 2 çorba kaşığı bal
Nasıl yaptığıma gelince...
Butları, bir kaba koyup, soya sosu ve bal ile karıştırıp güzelce ovdum ve kabın kapağını kapatıp. Buzdolabında 1-2 saat beklettim. Zamanınız varsa daha da çok bekletebilirsiniz.
Butları, fırına dayanıklı bir kaba koyup, önceden ısıtılmış fırında 35 dk kadar pişirdim.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder