5 Mayıs 2007 Cumartesi

Soya Soslu Tavuk



Tavuk her zaman günü kurtarır, çeşit çeşit yemekler yapılabiliyor. Değişik soslar ile , çeşit çeşit varyasyonlar yaratılabiliyor.
Aslında safranlı pilav yapma fikri doğunca, yanına yapacağım tavuğa da uygun bir giysi giydirmek istedim. Sonuçta soya da Doğu Asya kökenli bir bitki...

Malzemelerim
  • 5 adet tavuk budu (baget)
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çorba kaşığı bal

Nasıl yaptığıma gelince...

Butları, bir kaba koyup, soya sosu ve bal ile karıştırıp güzelce ovdum ve kabın kapağını kapatıp. Buzdolabında 1-2 saat beklettim. Zamanınız varsa daha da çok bekletebilirsiniz.

Butları, fırına dayanıklı bir kaba koyup, önceden ısıtılmış fırında 35 dk kadar pişirdim.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: