19 Mayıs 2007 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar




Enginarın her türlüsünü seviyorum. Eğer zeytinyağlı yiyeceksek de bu şekilde olanını daha çok seviyorum. Tabii baklalısına veya bezelyelisine de hayır demem. Enginar olsun da nasıl olursa olsun :)

Aslında dün marketten alışveriş yapıyorken enginar hiç aklımda yoktu. Sebze reyonunda domateslere doğru uzanırken, birden, soyulmuş sere serpe duran enginarları görünce canım çekti. Önce 2 adet...yok yok 3 olsun...ya hadi bari 4 olsun...Sonunda 4 adette karar kılıp aldım. Neyse daha fazla lafı uzatmadan yapılışına geçeyim.

Malzemeler
  • 4 adet soyulmuş enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 limon
  • Tuz

Yapılışı

Enginarların üzerine 1/2 limondan biraz sıkıp, limon suyunu enginarların her tarafına iyice bulaştırdıktan sonra (çelik) tencereye yerleştirelim.

Soğanı halka halka kesip, enginarların üzerlerine paylaştıralım.

Bir bardak suya şeker, tuz, zeytinyağı ve 1/2 limondan kalan suyu da sıkıp katıp, iyice karıştıralım. Bu karışımı enginarların üzerine dökelim.

Önce harlı ateşte, suyu kaynamaya başlayınca, altını iyice kısıp yaklaşık bi 45 dk kadar pişirelim.

Piştikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: