21 Mayıs 2007 Pazartesi

Fıstıklı Makarna



Akşamı yine makarna ile kurtardık.
Bugün makarnamıza fıstık ve fesleğenli bir sos hazırlayıp sunduk.

Sosu hazırlarken taze fesleğenin etrafa saldığı koku...o kadar güzeldi ki. Ne güzel otlar var şu dünyada ya...bu konuda sevgili Tijen'in birçok tarifi vardır. Onun Pazar maceralarını masal gibi okurum hep. Epeydir Pazar yapmamışımdır herhalde. Bi ara işten koştur koştur erken gelir, Çarşamba Pazarına yetişirdim. Köylü teyzelerin bulunduğu sokağa dalardım. Bayılırdım onların sattığı herşeye...otlar, sebzeler, yumurtalar...ama epeydir hasret kaldık.

Bana da bu aralar bi haller oldu...konudan konuya atlıyorum :)

Gelelim bizim fesleğenli sosaaa....

Malzemeler



  • 1 paket bavette makarna

  • 4 diş sarımsak

  • 4 çorba kaşığı dolamlık fıstık

  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 kutu çiğ krema

  • 1 kutu fesleğen

  • Biraz kırmızı biber

  • Tuz, karabiber

  • 1 et bulyonun 1/4'ü


Yapılışı


Fesleğen, dolmalık fıstık, sarımsak, tuz, zeytinyağı ve kırmızı biberi rondoda doğrayın. Sonra bu karışımı tavaya alıp, üzerine kremayı, 1 çorba kaşığı rende parmesan peynirini, tuzu, karabiberi, et bulyon ve 1 bardak suyu ilave edip pişirmeye başlayın. Kaynar kaynamaz ocağın altını kısıp bi 15 dk kadar pişirin.


Bu esnada, makarnayı önceden kaynamış ve tuz atılmış suya koyup 10 dk kadar haşlayıp süzün.


Pişen sos ile makarnaları bileştirip 2-3 dakika da bu şeklilde pişirip, makarnaların sosla kaynaşmalarını sağlayın.


Sonra dilediğiniz kadarını tabağınıza koyup üzerine geri kalan parmesandan serpip, kırmızı biberle dilediğiniz gibi süsleyip yiyin.


İşte bu kadar,


hepinize sevgiler...

Hiç yorum yok: