Tarifi anlatmaya başlamadan önce size bir tavsiyem olacak... Bu tatlıyı kupların içinde servis edin. Aksi takdirde, benim yaptıpım gibi, büyükçe bir servis tabağına koyarsanız, resimde görüldüğü gibi suyunu salıyor. Görüntü itibariyle de pek temiz bir görüntü olmuyor. Oysa kupta böyle bir sıkıntı olmayacak...
Veee işte tarif...
4 kişilk
Malzemeler
- 2 su bardğı vişne
- 2 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı nışaşta
- 1 paket vişneli jöle
- 2 çorba kaşığı file badem.
Yaıpılışı
Sütü tencereye alın. Unu, nişaştayı ve şekeri de ekleyip karştırın. Kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.Vişneli jöleyi kalıba (ya da kuplara) dökün, içine vişneleri de ilave edin ve donması için buzdolabına koyun. Peşine, ılınmış muhallebiyi, donmuş jölenin üzerine dökün. Ve tekrar soğuması ve katılaşması için buzdolabına koyun.
İşte bu akadar basit.
Afiyet olsun!
10 yorum:
Özlem'cim bütün vişnelerini tükettin sanırım yanlız bu harika olmuş ye bani diyor bundan eltimde limonlu yapıyor dün yemiştim tarifinide çok merak etmiştim ellerine sağlık mutlaka yapmalıyım,böreğinede bayıldım ......
Aslı'cım,
Evet valla bir kutu vişne bitti :) Vişneyi talılarda ve pastalarda yemeye bayılıyorum...Eğer yapacaksan kupta yapmayı öneririm. Çünkü pasta olarak yerken biraz dağılıyor. Muhallebi ile jöle kısmı birbirinden ayrılıyor...
Sevgilerimle,
Özlem
turtana da bayildim buna da, evde visnem yok ama en yakin zamanda temin edip deneyecegim. Ellerine saglik..
Özlem'cim yazmasan resimden jölenin suyunu saldığını anlamayacaktım..Canım nefis görünüyor muhallebi ama sen tavsiye ettiysen küçük servis kabı kullanırız. Canım ellerine sağlık, birde vişneyi çok severim, resme bayıldım..Vişneli tartta harika görünüyor. Gel senle tatlıları değiş tokuş yapalım..:)
iyi haftasonlari
sevgilerle
Özlem'cim ellerine sağlık, hepsi çok güzel görünüyor ama kıymalı böreğe bayıldım,denemek isterim, sevgiler, iyi haftasonları...
Özlemciğim
Harika bir görüntü olmuş. Ben yemeye kıyamazdım herhalde. Ellerine sağlık.
Yelda'cım,
Tavsiye ederim, beğeneceksin.
Sevgiler,
Özlem
Ayşe'cim,
Bu resmi çekerken, biraz su salmaya başlamıştı, sonrasında daha da saldı. Gerçi görüntüsünden birşey kaybetmedi ama yine de tavsiyem bu tatlıyı kuplarda hazırlamak.
Valla tatlıları seve seve değişirim :)
Sevgiler,
Özlem
Sevgili Ebru'cum,
Sevgili Işıl'cım,
Güzel yorumlarınız için çoook teşekkür ederim.
Sevgiler,
Özlem
merhaba,
harika görunuyor coook guzel olmus ellerinize sağlık mutlaka denenmeli. sevgilermle..
Yorum Gönder