12 Mayıs 2007 Cumartesi

Salçalı Pirzola



Yine pratik ve çabuk bir lezzet...
Genelde pirzolayı ızgara severiz ama değişiklik olsun diye bu sefer soslu pişirmek istedim.
Aslında kendimi biraz yorgun hissettiğim için çok uğraşmadan birşeyler hazırlıyayım dedim. Nedir bu yorgunluk anlamadım, bahar yorgunluğu desem...nerdeyse yaza girdik...anlamadım ben bu işi...nasıl canlanabilirim acaba...tatlı mi yesem ne yapsam :)

Nasıl yaptığıma dönecek olursak...

Malzemeler
  • 14 kalem pirzola
  • 1 domates
  • 2 çay bardağı tat domates rendesi
  • 1/4 kırmızı kaliforniya biberi
  • 1/4 sarı kaliforniya biberi
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1,5 çay bardağı su

Yapılışı

Soğanları halka halka doğradım. Düdüklü tencerenin dibine döşedim. Üstüne pirzolaları yerleştirdim. Domatesleri halka halka kesip onu da pirzolaların üzerlerine koydum. Kaliforniya biberlerini de ince ince kesip, domateslerin üzerlerine serpiştirdim. Sonra sırasıyla domates rendesi, zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiber geldi. Suyunu da ilave ettikten sonra. Tencerenin kapağını kapatıp altını yaktım. Tencere buhar çıkarmaya başladıktan sonra, ocağın altını kısıp, 15 dk kadar pişirdim. Vee soslu, yumuşacık etler... Yanına da domatesli pilav...Hepsi bu kadar...

Afiyet olsun!

6 yorum:

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Sevigili Özlem Hanimcigim,sayfaniza arkadaslarimin tavsiyesiyle geldim sizi cok begenerek anlattilar.Benim arkadaslarimin sayfalari yok, benim yemeklerimi begendikleri icin, beni sayfa acmam konusunda ikna ettiler bende actim.Yemekleriniz cok guzel goruyorlar ellerinize saglik.Bende sizi beklerim.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Özlem'cim daha ne olsun,oh pirzola ve pilav nefis, ellerine sağlık. Yorgunluk durumu bendede var, sürekli uyumak istiyorum,bahar yorgunluğudur diyorum ama dediğin gibi yaz geldi, canlanmak için bitki çayları içiyorum maalesef iyi gelmiyor neyse atlatırız heralde, sevgiler, anneler günün kutlu olsun..

ayseyaman dedi ki...

Özlem'cim, pirzola annemin emekli maaşı aldığı gün yediğimiz kutlama yemeğiydi..Tabii o zamanlar gelir düzeyi bugünkü gibi değildi, şimdi şükür herşey bol ve daha ucuz. Bana hep o günleri anımsatır :))) Seninki de salçalı biberli çok hoş olmuş, ellerine sağlık.
Canin niye sıkkın acaba cumartesi günü dışarı çıkmadın mi, yoksa tatlı krizin mi var? ilk yorum bende mi?:)
Sevgilerle

Özlem dedi ki...

Ayşe'cim,
Çok haklısın, o günleri ben de çok iyi bilirim...Muzu bile misafir geldiği zaman alırdık. Şimdilerde halimize gerçekten şükrediyorum...
Nerden bildin :)henüz dışarı çıkmadım evet...Belki biraz hava almak iyi gelebilir di mi?
Sevgiler,
Özlem

Özlem dedi ki...

Ebru'cum,
Teşekkür ederim.
Belki biraz vitamin takviyesi iyi gelebilir bize ne dersin...
Senin de annler gününü en içten dileklerimle kutlarım.

Sevgiler,

Özlem dedi ki...

Sevgili Serap hanımcığım,
Çok memnum oldum tanıştığımıza, tabii arkadaşlarınıza da teşekkür ederim. Sizi mutlaka ziyaret edeceğim.
Sevgilerimle.