9 Mayıs 2007 Çarşamba

Mantarlı Biberli Tavuk Sote



Bu akşam, dünkü yemek için almış olduğum mantarlardan kalanları kullanaraktan bir yemek uydurdum. Dolapta değişik bir mücver yapmak için almış olduğum kırmızı ve sarı kaliforniya biberlerinden de kullandım. Bu arada bu hafta bu mücveri yapıp en kısa zamanda yayınlıyacağım.

Kullandığım malzemeler ve yapılışı şöyle...
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 kırmızı kaliforniya biberinin 1/4'ü
  • 1 sarı kaliforniya biberinin 1/4'ü
  • 1 soğan
  • 5 adet kültür mantarı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz

Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğradım. Soğanları piyazlık doğradım, sarımsakları ince ince kestim. Zeytinyağını Vog tavaya koyup ısıttım. Tavukları, soğanları ve sarımsakları tavaya koyup sotelemeye başladım. Tavuklar pişince biberleri ekledim. Biberleri de iyice öldürdükten sonra mantarları ilave ettim. Mantarlar suyunu çekip iyice küçülünce krema, biber ve tuzu ilave ettim. Bir iki çevirdikten sonra sıcak suyunu da koyup altını kısıp 5 dk kadar pişmeye bıraktım. Bu esnada yanına, 3 gün önce yaptığım safranlı pilavı ısıttım. Hem sağlıklı hem de leziz bi yemek...Pişirme süresi de kısa...

Eveeet bu akşamı da böylece çıkardık. Bakalım yarın ne yapacağız...

Hepinize sevgiler!




6 yorum:

Adsız dedi ki...

Özlem'cim çok güzel ve hafif bir yemek, ellerine sağlık, afiyetler olsun, sevgiler..

hatice dedi ki...

Özlem'cim, mantarlı tavuk sote harika gözüküyor, mantarlı tarifler favorim, tarifini deniycem, ellerine sağlık..sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba, yemek çok güzel görünüyor. Ama ben mantar yiyemiyorum allerjimden dolayı. Ellerinize sağlık. Ama aşağıdaki domatesli pilava hayır diyemeyeceğim.. :))

Sımmsıcak sevgilerimle...

Leziz Sofralar dedi ki...

hayirli cumalar özlemcim,mantarli tavuk sote nefis görünüyor canim benim esimde cok sever yaparim arada, ellerine saglik afiyet olsun sizlere sevgiler...

ayseyaman dedi ki...

Özlemcim, ellerine sağlık.
Biz tam bir mantar sever ailesiyiz. İki kişilik aile :) Yani sabah ekmek arası tostta akşam yemekte hatta salatada çiğ çiğ mantar yeriz..Senin de uydurma yemeğin çok güzel görünüyor ama bu kadar mantar sevgisini bir safranlı pilava ve Beef strogonof satabilirim. :))
Tekrar ellerine sağlık
sevgilerle

Özlem dedi ki...

Sevgili Ebru'cum,
Güzel sözlerin için teşekkür ederim.

Hatice'cim,
Mantar gerçekten herşeye yakışan bir besin.

Zerrin'cim,
Alerjinin olmasına çok üzüldüm. Ama olsun, yerini tutacak bir sürü lezzet var :)

Seval'cım,
Canım teşekkür ederim. Biliyor musun benim eşim eskiden sevmezdi, ama bu tip yemklerde pişirdikçe alıştı ve sevdi.

Ayşe'cim,
Güzel sözlerin için teşekkür ederim. Ben de evlenmeden önce çok değişik versiyonlarda yerdik. Annem fırında ızgara yapardı, sade sade, öyle yağsız falan...tuzlayıp yerdik. Evlendikten sonra eşimi alıştırmam kolay olmadı ama başardım :)


Hepinize kucak dolusu sevgiler,
Özlem