1 Mayıs 2007 Salı

Ispanaklı Lor Peynirli Börek

Bu tarif sevgili Tijen'in "Her Güne Bir Yemek" kitabından...
Ben ölçüleri yarı yarıya kullandım çünkü 2 yufkam vardı. Ama size orijinal ölçüleri vereceğim.
Lor ve ıspanağı birlikte hiç denememiştim. Bu böreği yarın akşam için yaptım. Yani bu akşam yiyemiyeceğiz. Ama yarın lezzeti hakkında fikir sahibi olabileceğim. Gerçi eminim lezzetli bir tarif ama bakalım ben becerebilecek miyim...




Malzemeler

4 yufka
1/2 kg doğranmış ıspanak (dondurulmuş kullandım)
2 yarım halka halinde doğranmış soğan
250 gr lor peyniri
100 gr rendelenmiş kaşar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/4 su bardağı ertilimiş tereyağı
tuz, karabiber
bir tutam rende muskat (bende toz halinde vardı, onu kullandım)


Yapılışı

Tavaya zeytinyağı ve soğanları koyup en az 30 dk, kısık ateşte, kapağı kapalı olarak pişirin. Soğanlar şeffalaştığında iyice yıkayıp doğradığınız ıspanakları, (ki ben dondurulmuş olanlardan kullandım), tuz, karabiber ve muskatı ekleyin ve birlikte 5 dk pişirin. Ispanaklar soğuduktan sonra ezdiğiniz lor peynirini ekleyip karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım yufkaya fırçayla tereyağı sürün ve çeyrek yuvarlak hale gelecek şekilde iki ucunu birleştirin. Tam ortasına harçtan koyup yayın. Zarf kapatır gibi her köşeyi harcın üzerine kapatıp ters çevirerek yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine tekrar tereyağı sürün ve 170'de ısınmış fırında 30 dk pişirin. Fırından çıkarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına alın. 10-15 dk daha pişirin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun !

15 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba özlem
aslında ilk günden beri takip ediyorum fakat bir türlü hayırlı olsun demek için fırsat bulamadım.tarifler nefis.gecenin bu saatinde börek iştahımı açtı.
şekerli kurabiyeyi ilk fırsatta deneyeceğim.
bu arada blog oluşturmak için ne yapmak gerekiyor.bilgisayarda sadece interneti kullanan biri sence bu işi kotarabilir mi.
izlediklerim içinde en yenisi olduğun için senden tavsiye alayım dedim.
sevgiler

aslı dedi ki...

OFFF;Offff,şimdi senin yanında ve bir çayla bu böreği yemek istiyorum Özlem ,ama niye böyle yapıyosun ki???ellerine sağlık Özlemcim fotoğrafta harika görünüyor....Sevgiler canım...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Özlem'ciğim,
Aramıza hoşgeldin,sefalar getirdin.
Bloğun hayırlı olsun canım..

Şöyle bir göz attım harika şeyler yapmışsın.Özellikle Enginar'ı görünce aklıma dolması geldi..Tıpkı senin pişirdiğin gibi oluyor ve yaprakları da öyle yeniyor..))Çok hoş ve sağlıklı bir tarif vermişsin teşekkürler..

Böreğin ise muhteşem olmuş.Ispanakla peynir çeşitleri böreklerde inanılmaz bir tat oluyor.Tekrar ellerine ve gönlüne sağlık..Sevgili Tijen'inde tabiiki..

Sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...

Peynirle ıspanak birbirine çok yakışıyor emin olki çok güzel olmuştur, ellerine sağlık Özlem'cim.Dünde bayağı zor bir gün geçirmişsin neyseki bitti allahtan, işlerinde kolaylıklar, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Özlem merhaba,
Eline sağlık.Sitene bayıldım..Artık yemek için ne yapalım derdimiz yok demektir..
Hayırlı olsun.
Sevgiler
Seden

canan kufer dedi ki...

sevgili özlem,

bende seni kendi blogumda yorumundan sonra kesfettim ve blogun hayirli ugurlu olsun demeye geldim. blogunun benimde hosuma gitti ve seni linklerime ekliyorum,

sevgiler,
canan

Tijen dedi ki...

Özlem'ciğim nasıl da sürpriz oldu bana! Bir geldim aa ıspanaklı börek, sonra Her Güne Bir Yemek... Teşekkürler canım. Umarım böreği beğenmişsinizdir, ben bu iki tadı birbirine çok yakıştırıyorum. Hele de muskat dokundu mu!
Tijen

Özlem dedi ki...

Selam,
Öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim.
Blog oluşturmak için. Ana sayfamın sağ üst köşesinde "Blog Oluştur"u tıkla, sonra istenilen boşlukları doldurup adımları takip ediyorsun. Yönlendirmeleri takip ettiğin için zor değil ve çok da kolaylıkla yapabilirsin, gerisi kendiliğinden geliyor zaten.

Sevgiler,
Özlem

Özlem dedi ki...

Aslı'cım,

Valla biraz evvel senin vişneli pastayı gördüm de, öyle güzel görünüyor ki...Akşam akşam aklıma soktun şimdi...Vişneli birşeyler yapmam lazım:)

Sevgiler,
Özlem

Özlem dedi ki...

Sevgili Gül,

Çok teşekkür ederim. Bu arada doğum günün de kutlu olsun. Nice güzel yıllar dileğiyle...

Sevgiler,
Özlem

Özlem dedi ki...

Ebru'cum,

Daha önce bu ikisini hiç karıştırmamıştım ama gerçekten çok güzel oluyormuş, hele de lor ile... Biraz evvel yedim de :)

Sevgiler,
Özlem

Özlem dedi ki...

Seden'ciğim,

Ne güzel bir sürpriz yaptın. Beğendiğine çok sevindim. Yine beklerim :)

Sevgiler,
Özlem

Özlem dedi ki...

Sevgili Canan,

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

Görüşmek üzere,
Sevgiler,
Özlem

Özlem dedi ki...

Tijen'cim,

Kendimce demiştim ki her ay kütüphanemde bulunan sevdiğim kitapları tanıtayım ve içlerinden tarifler yapayım. Senin kıtabını atlamak olmazdı. Üstelik de en sevdiklerimden olunca...
Bu arada gerçekten Lor ve Ispanak ne güzel bir ikili oluyormuş öyle, galiba muskatın da büyük payı var...İyiki yapmışsın.

Sevgilerimle,
Özlem

ArMeda dedi ki...

Özlemcim merhaba iadeye geldim harika tadlarla karşılştım ellerine sağlık canım.Ispanaklı böreğede bayılırım nefis görünüyor ellerine sağlık.Bende linklerime ekleyeceğim seni sevgiler....