22 Mayıs 2007 Salı

Etli Nohut

Sonuçta, herkesin bildiği bir yemek, bir özelliği de yok ama bizim klasik yemeklerimizden olduğu için yayınlamadan da edemedim.
1-2 işlemden geçerek piştiği için yine her zamanki gibi zamanımı iyi değerlendirerek bu yemeği pişirdim.
Yine sabah işe gitmeden nohutları yıkayıp sıcak suya yatırdım.
Akşamüstü geldiğinde şişmişlerdi ve işlenmeye hazır hale gelmişti...



Ve işte tarifi...

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 150 gr dana kuşbaşı
  • 1 kuru soğan
  • 5 çorba kaşığı domates rendesi
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı

Nohutları suda ıslattıktan sonra, tuzlu suda haşlayın. Ben düdüklüde, buharı çıktıktan sonra 7 dk pişiriyorum.

Diğer taraftan etleri tereyağı ile kavurup, peşine yemeklik doğranmış soğanları da ilave edip kavurmaya devam edin. Domates rendesini ve 1 su bardağı su ilave ettikten sonra, yine düdüklüde, buharı çıktıktan sonra 15 dk kadar pişirin.

Nohutlar haşlandıktan sonra süzüp, etler ile birlikte birleştirip, tuzunu ve karabiberini ilave edip, biraz daha su ilave ettikten sonra yine düdüklüde, buharı çıktıktan sonra 5 dk daha pişirin.

Afiyet olsun !

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Nohut bizdede çok sevilerek yenir, çokda leziz ve iştah açıcı görünüyor, makarnada nefis, ben fesleğeni hiç denemedim yemeklerde, baskın bir kokusu oluyormu yerken merak ettim açıkçası, ellerine sağlık Özlem'cim, sevgiler..

Leziz Sofralar dedi ki...

özlemcim geleneksel yemeklerde bir baska lezzetli oluyor canim galiba pasta börek derken unutuyoruz arada onlari bende ne kadar zamandir pisirmiyordum yarinda ben yaparim artik hatirlattigin icin tesekkürler ve yemek nefis ötesi olmus ellerine saglik sevgiler...

Özlem dedi ki...

Ebru'cum,
Aslında bu sos pişmeden de yapabilabilir, işte o zaman çok daha baskın bir kokusu oluyor. Pişirince biraz azalıyor ama yine de fesleğeni hep hissediyorsun. Fesleğen makarnalara çok yakışıyor, başka bir yemekte düşününemiyorum.

Sevgiler.

Özlem dedi ki...

Seval'cim,
Teşekkür ederim, sen de bana tavuk göğsünü hatırlattın valla :)
Sevgilerimle.

Primarima dedi ki...

Elinize sağlık, bu gün yapacağım.

Özlem dedi ki...

Sevgili Prima,
Umarım beğenirsiniz,
sevgiler

Arzu dedi ki...

Özlem Hanım,

Karar verdim artık geceleri sizin blogunuzu ziyaret etmeyeceğim. Birbirinden güzel ve iştah açıcı yemekleri yayınlıyorsunuz. Ben üşenmeden kalkıp gecenin ikisinde yapıp yiyorum sonra da kilo alıyorum :)

Adsız dedi ki...

Buharı çıkmak ne demektir? Yani düdklüde buhar çıktığını nasıl gözlemliyorsunuz?
Teşekkürler

Özlem dedi ki...

Merhaba,
Düdüklü tencere kullanıyorsanız eğer, tencerenin kapağında bulunan delikten, yemek kaynamaya başladığında bir süre sonra yoğun bir şekilde buhar çıkar, kastettiğim budur.
sevgiler