8 Mayıs 2007 Salı

Domatesli Pilav



Domatesli pilav sevmeyen var mııı?

Bence yok...En güzel pilav...Bence tabii...
Hiçbir şey olmasa bile sadece domatesli pilavı bayıla bayıla yerim. O kadar seviyorum yani...

Belki benim gibi sevenler vardır diye tarifini veriyorum...


Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 domates
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı et bulyonlu sıcak su
  • Tuz

Yapılışı

Pirinci, tuzlu sıcak suda 30 dk bekletip, nişaştalı suyunu giderene kadar suyla yıkayın. Domateslerin çekirdeğini çıkarıp minik minik kesin veya robotta çekin. Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp domatesleri ekleyin. Domatesler pişinceye kadar çevirin.
Üzerine et bulyonlu suyu ilave edin, ben bu ölçülere göre bir bulyonun 1/4'ünü kullanıyorum ama tabii siz arzunuza göre sade sıcak su veya gerçek et suyu da kullanabilirsiniz.


Su kaynayınca, ocağın altını kısmadan yıkanmış, süzülmüş pirinci koyup 1- 2 kere karıştırıp göz göz olmaya başlayınca ocağın altını iyice kısıp 20 dk kadar pişirin.

Afiyet olsun !

3 yorum:

aslı dedi ki...

Özlem'cim domatesli pilav bayılırım özellikle yazın yanına karpuzla pek severiz ailecek ellerine sağlık canım.....sevgiler...

Adsız dedi ki...

Özlem'cim menün bir harika, et yemeğini bende çok zor zannediyordum ama yapılışı kolaymış, ellerine sağlık, afiyetler olsun...

Devletsah dedi ki...

Ben de domatesli pilava bayılırım. Eşim sevmediği için kendime yeni pişerme usülleri deniyorum. Pilavı pişirip ayırdıktan sonra domates sosu dökmek gibi...