Kafaya da taktım ya pastırmalı fasulyeyi. Gittim 1 kutu haşlanmış kuru fasulye konservesi aldım.
Valla fena olmadı.
Nasıl mı yaptım?
İşte şöyle...
Malzemeler
- 1 su bardağı kuru fasulye (ya da 1 kutu konservesi)
- 5 dilim pastırma
- 1 büyük soğan
- 1 sivri biber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet küçük kesme şeker
- tuz
Yapılışı
Fasulyeleri, 1 gece önceden ıslatın. Ertesi günü haşalyıp bir kenara ayırın. Soğanı yemeklik doğrayıp, yağda kavurun. Peşine domatesleri ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine fasulyeleri ilave edin. 2 su bardağı da sıcak su ve şekeri de koyup, kapağını kapatıp pişirin.
Fasulyeler kaynadıktan sonra küçük küçük doğradığınız biberleri atın ve altını kısın.
Fasulyeler pişince birkaç parçaya ayırdığınız pastırmaları da katın. En son tuzunu da ekledikten sonra fasulyeler kıvamına geldiyse ocaktan indirip servis yapın.
Afiyet olsun !
5 yorum:
Sevgili Özlem, öncelikle çok nefis gözüküyor, her halde kuru fasulyeyi sevmeyen yoktur, ayrıca konserve fasulye gerçekten iyi fikir, ellerine sağlık..sevgiler...
Güzel olmuş ellerine sağlık. Sevgiler...
merhaba ellerinize sağlık. nefis görunuyor. hayırlı ramazanlar...
Hatice'cim,
Konserve ile de güzel oldu valla, tavsiye ederim.
Svgiler
Sevgili Perihan,
çok teşekkür ederim,
sevgiler...
Yorum Gönder