Henüz başka türlüsünü denemedim ama kabaklısı super oluyor...
Malzemeler
- 4 yufka
- 3-4 kabak
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
- tuz, karabiber
Yapılışı
Büyük bir fırın kabına sıvıyağı sürülür. Yufkalar küçük küçük parçalanarak kaba yerleştirilir.
Kabaklar rendelenir. Süt, sıvıyağı, yumurtalar, kabak ve peynir, hepsi karıştırılır.
Tuz ve karabiber de ilave ettikten sonra tüm malzemeler yufkaların üstüne yayarak dökülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece (turbo) fırında 30-35 dk pişirilir.
Afiyet olsun !
7 yorum:
İşte ozaman bu tarif tam benlik diyebiliriz... Çünkü eve aldığım yufkayı o gün kullandığım hiç olmamıştır :)))
Sevgili özlem, tarif nefis..
Ellerinize sağlık
sımmsıcak sevgiler...
Ellerine sağlık börek nefis görünüyor.
Zerrin'cim,
Ben de aynen :) Yufkalar 1-2 mutlaka bekler.
Sevgiler...
Pembeli'cim,
Ziyaretin için çok teşekkür ederim.
Sevgiler...
Özlem'ciğim çok nefis görnüyor böreğin ve harika bir fikir canım.
Ellerine sağlık..
Sevgilerle.
Gül'cüğüm çok teşekkür ederim.
Sevgiler...
Özlem Hanım,
Ben yurtdışında yaşıyorum ve buradaki yufkalar çok kalın. Ancak sizin böreğinizi denedim ve kalın yufkalarla bile güzel oldu. Ayrıca yazdığınız gibi kabak bu tarife çok yakışmış.
Teşekkürler
Yorum Gönder