Malzemeler
- 1 torba dondurulmuş barbunya fasulyesi
- 4-5 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı domates rendesi
- 2,5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet büyük soğan, ince ince yemeklik doğranmış
- tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Düdüklüye, buzluktan çıkardığınız fasulyeleri koyun. Üzerine şekeri, zeytinyağını, domates rendesini, soğanı, sarımsakları, tuzu ve suyu ilave edip düdüklünün kapağını kapatın.
Düdüklü buhar çıkarmaya başlayınca altını kısıp 8 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra bir süre içinde bekletip demlendirin.
İyice soğuduktan sonra, fasulyeyi düdüklüden çıkartıp cam bir kaba aktarın ve servis ederken üzerine doğranmış maydanoz serpin.
Afiyet olsun !
3 yorum:
Sevdiklerinizle birlikte mutlu bayramlar dilerim...
Sevdiklerinle birlikte sağlıklı, huzurlu, bayram tadında bir bayram geçirmen dileğiyle…
sevgiler…
Çok teşekkür ediyorum, etkinliğim tarifinizle renklendi..
Sevgiler.. :)
Yorum Gönder