21 Eylül 2008 Pazar

Naim Efendi Kebabı

Havaların soğuması ile birlikte et yemeklerine ağırlık vermeye başladım, özellikle sulu ve fırında pişenlere ayrı bir istek duyuyorum...İşte bunlardan biri

SNC10837

Malzemeler
  • 300 gr iri parçlara keşilmiş bonfile
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 8 adet mantar
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı un
  • tuz

Malzemeler

Domateslerin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Soğanı piyazlık, mantarları ve biberleri küçük küçük doğrayın. Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı unu dökün ve torbayı, unun torbaya iyice bulaşması için sallayın.

Torbanın içine bütün malzemeleri koyun, ağzını kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. İçindeki havanın çıkabilmesi için torbaya, toplu iğne ile 5-6 adet delik açın.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 2 saat pişirin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: