21 Eylül 2008 Pazar

Zeytinyağlı Barbunya

Bu tarifi Şipşak tarifler için yayınlıyorum, özellikle de çalışan için çok çabuk hazırlanan ve pişen bir yemek...

SNC10474

Malzemeler
  • 1 torba dondurulmuş barbunya fasulyesi
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı domates rendesi
  • 2,5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet büyük soğan, ince ince yemeklik doğranmış
  • tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Düdüklüye, buzluktan çıkardığınız fasulyeleri koyun. Üzerine şekeri, zeytinyağını, domates rendesini, soğanı, sarımsakları, tuzu ve suyu ilave edip düdüklünün kapağını kapatın.

Düdüklü buhar çıkarmaya başlayınca altını kısıp 8 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra bir süre içinde bekletip demlendirin.

İyice soğuduktan sonra, fasulyeyi düdüklüden çıkartıp cam bir kaba aktarın ve servis ederken üzerine doğranmış maydanoz serpin.

Afiyet olsun !

3 yorum:

esra dedi ki...

Sevdiklerinizle birlikte mutlu bayramlar dilerim...

Hatice dedi ki...

Sevdiklerinle birlikte sağlıklı, huzurlu, bayram tadında bir bayram geçirmen dileğiyle…
sevgiler…

Eda dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum, etkinliğim tarifinizle renklendi..
Sevgiler.. :)