21 Eylül 2008 Pazar

Domatesli Şehriye Pilavı

Her türlü et yemeğinin yanına, tas kebaplarının, inciklerin veya tandırlara çok yakışır...tereyağı ile de yapılabilir, belki daha başka türlü yapılış şekilleri de olabilir ama benim yaptığım şekliyle de gayet lezzetli oluyor...

SNC10809


Malzemeler
  • 1 su bardağı arpa şehriyesi
  • 2 domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • tuz

Yapılışı

Domatesleri rendeleyin, zeytinyağını ısıtıp domatesleri içine ilave edin. Şehriyeleri içine ekleyip biraz karıştırın ve üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca, aynı pilav pişirir gibi, altını iyice kısıp, yavaş yavaş pişmeye bırakın. Yaklaşık bi 15 dk kadar piştikten sonra altını kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: