21 Eylül 2008 Pazar

Krem Peynirli Cheesecake

SNC10865

Çay yalnız başına gitmez mutlaka yanına eşlik edecek bir tat olmalı...bu hafta bizde chessecake vardı...

My creation


Malzemeler

Tabanı için;
  • 1 paket eti burçak
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1,5 yemek kaşığı, oda ısısında tereyağı

İçi için;

  • 3 paket krem peynir (her biri 200 gr)
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • yarım su bardağında 1 parmak fazla toz şeker
  • yarım su bardağından 1 parmak fazla krema
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta (oda sıcaklığında)

Yapılışı

Fırını 20 dereceye ısıtın. Yuvarlak bir kalıbı, aşağı yukarı 26-27 cm çapında, yağlayın.

Robotta, biküvileri, tarçın, şeker ve tereyağını karıştırın.

Yağladığınız kalıbın içine bastırarak iyice yayın.

Fırına koyun ve 15 dakika, kahve rengi alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

İç malzemelerinden, krem peynirleri ve unu iyice çırparak karıştırın. Peşine şeker, krema ve vanilyayı da ilave edip çırpmaya devam edin.

En son yumurtaları birer birer katıp karıştırın.

Sonra bu karışımı soğuyan tabanın üzerine dökün, fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 70 dk kadar, üzeri kahve rengi olana dek pişirin.

Fırından çıkarıp soğutun ve üzerini streç film ile kapatıp 1 gün buzdolabında bekletip öyle servis yapın.

Üzerine, dilerseniz çeşitli soslar dökebilirsiniz.

Afiyet olsun !

1 yorum:

Oglak Kizlari dedi ki...

Bu güzelim kek. Bittim ben.

Elllerinize sağlık.

Yakında deneyecek olan anne Çiğdem