21 Eylül 2008 Pazar

Otlu Pilav

SNC10918

Malzemeler
  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kurutulmuş dereotu
  • 1 çorba kaşığı doğranmış taze kekik
  • 1 dal doğranmış taze soğan
  • tuz

Yapılışı

Pirinci yıkayıp süzün. Zeytinyağını ısıtıp pirinci koyup biraz kavurun, peşine tüm yeşillikleri ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine suyu ekleyip kaynayıp göz göz olunca tencerenin altını iyice kısıp 15 dakika pişmeye bırakın.

Pişme süresinin sonunda altını kapatıp bir 10-15 dakika daha demlemeye bıralın.

Afiyet olsun !

1 yorum:

Hülya dedi ki...

Otlu pilav,otlu omlet,otlu börek bayılıyorum otlara.
Ellerine sağlık,sevgiler