21 Eylül 2008 Pazar

Güllaç

Ramazan'ın gülü...genelde annem yapar biz yeriz...çok da nefis olur. İşte size annemin yaptığı şekliyle Güllaç tarifi...



SNC10927





Malzemeler


  • 8 yaprak Güllaç
  • 1,5 kg süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi


Yapılışı
Tencereye sütü dökün, içine şekeri katıp ocağa alın ve şekeri eritene kadar, sütü kaynatmadan ısıtın.
Geniş bir borcama Güllaç'ın 1. yaprağını kırıp döşeyin ve üzerine kaşıkla sütü yedirerek dökün. İlk 4 yaprağı bu şekilde tepsiye kırıp kırıp döşeyin ve aralarına sütü yedirerek dökün. Dördüncü yapraktan sonra üzerine cevizleri serpin, ancak en üstüne süslemek için de kenara ceviz ayırın. Daha sonra diğer kalan Güllaç'ları, aynı şekilde dizin.
En üstüne, kalan cevizleri serpin.
Önemli olan sütü Güllaç'a güzelce yedirmek ve eşit miktarda dökmek. Eğer sütü az olursa Güllaç kupkuru olur, ben biraz sulu kıvamlı olmasını seviyorum.
Hazırlık bittikten sonra soğutup buzdolabına koyun ve dilediğiniz zaman serviz yapın.


Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: