Malzemeler
- 500 gr irmik
- 200 gr tereyağı
- 400 gr tozşeker
- 750 gr süt
- 100 gr çamfıstığı
Yapılışı
Tereyağını tencerede eritin, çamfıstıklarını ekleyip kavurun. Başka bir tencerede süt ve tozşekeri kaynatın.
Fıstıklar pembeleşince irmikleri ekleyip rengi değişene kadar kavurun, ancak ocağın ısısına çok dikkat edin zira tereyağı çok çabuk yanabiliyor. İrmikler de kavrulunca şekerli sütü ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Ilık ılık servis yapın. Dilerseniz yanına vanilyalı dondurma da koyabilirsiniz.
Afiyet olsun !
6 yorum:
slm ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tatlınız.bizim evdede sıklıkla yapılan tatlılar arasındadır.ailece çok severiz.
Süüppeerrr, ellerine sağlık çok severim.
Sevgiler,
Evren
Ellerine sağlık yanında da dondurma offf offf harika valla.
Sevgiler,
Evren
canım benim nasılsın hımm kokusu beni buralara kadar çekti ellerine saglık
tatlım istanbul buluşması için geliyorsun demi tatlım mutlaka bekliyorum siteme telini bırakırsan sana geri dönecegim tatlım sitemde msn adresimde var sevgiyle kal tatlım
Sevgili Serpil,
Çok teşekkür ederim,
aslında ben ilk defa yaptım ama sanırım ben de sık sık tekrarlayacağım :))
sevgilerimle
bayılırım irmik helvasına olsada yesem :))
Yorum Gönder