19 Ekim 2008 Pazar

Kıymalı Fırın Makarna

SNC10031

Malzemeler
  • 1 paket fırın makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağı, erimiş
  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yumurta
  • 2,5 su bardağı süt
  • tuz, karabiber

Yapılışı

Aşağı yukarı 3 lt suyu kaynatıp içine tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağını ekleyip peşine makarnayı kırmadan içine atın ve 10 dakika kadar haşlayın. Haşladıktan sonra üzerine 2 bardak kadar soğuk su ekleyip 5 dakika kadar bekletin. Makarnayı iyice süzüp erimiş tereyağını ekleyin ve silkeleyerek karıştırın.

Soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvıyağında kavurun, peşine kıyma, tuz ve karabiberi ekleyip pişirin.

Makarnanın yarısını yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp üzerine kıymayı yayın. Kalan makarnayı da kıymanın üzerine koyup en üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.

Yumurtalar, tuz ve sütü çırpın ve bu sosu makarnanın her tarafına dağılacak biçimde dökün.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: