3 Ekim 2008 Cuma

Fırında Patatesli Tavuk Kanadı

Yine son derece kolay ve lezzetli bir tarif. Zamanınız yoksa ve de lezzetli bişeyler yemek istiyorsanız fırın yemeklerinden daha iyisi yoktur.

SNC10942


Malzemeler
  • 700 gr tavuk kanadı
  • 12 adet taze patates
  • 1 çay bardağı sıvıyağı
  • 1 çorba kaşığı toz kırımızıbiber
  • tuz, karabiber ve pulbiber

Yapılışı

Fırını önceden 180 derecede ısıtın.

Tavuk kanatlarını yıkayıp süzülmeye bırakın.

Patatesleri soyup yıkayıp kurulayın ve iri parçalar halinde kesin. Bir kapta sıvıyağı ve tüm baharatları karıştırıp patatesleri bu karşıma atın ve karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Patatesleri süzerek karışımdan çıkarın ve tepsiye dizin. Kalan sıvıyağını kanatlara döküp her taraflarını bulayın.

Tavukları da patateslerin yanına tepsiye dizin ve kızarana kadar yaklaşık 50-55 dakikak kadar pişirin.

Afiyet olsun !

1 yorum:

Zeynep'le Güne Merhaba dedi ki...

EN PRATİK, ET YEMEKLERİNİNİ YANINA HEP FAVORİMBU PATATES FIRINDALAR :)
BU ARALAR DURMADAN BİRŞEYLER KARALIYORUM BLOGUMDA AMA SENİN GİBİ DEĞİLİM; BÜYÜCEM AHA :)
SEVGİLERİMLE

http://zeynebin.blogspot.com/