19 Ekim 2008 Pazar

Palamut Tava

SNC10076

Balık mevsimini atlamamak lazım, olabildiğince her hafta en az bir kere balık yapmaya çalışıyorum. Şu ara palamut da yağlandı, kızartması yapılabilir. Aslında kafama palamutu takmış olmasaydım, balıkçının tezgahında pırıl pırıl duran hamsileri alacaktım. Neyse artık bu hafta içinde mutlaka hamsi alıp yapacağım.

3 kişiye 2 palamut...

Malzemeler
  • 2 palamut, halka halka doğranmış
  • 1,5 çay bardağı un
  • tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvıyağı

Yapılışı

Plamutları alırken balıkçınıza balıkları halka halka doğratın.

Un, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Palamutları unlu karışıma bulayın. Sıvıyağını tavada kızartın. Balıkları kızartıp kağıt havlu üzerine alın.

Kızartma işlemi bitince, balıkları servis tabağına koyup yanına da kırmızı soğanla servis yapın.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: