22 Ekim 2008 Çarşamba

Hamsi Kızartma

SNC10153

Bizimkiler bıktı...Bu aralar hem pratik hem faydalı hem lezzetli hem de mevsimi olması itibariyle balık yemeklerine takılmaktayım, balıklar oltaya ben de balıklara :))

Bu arada "hem de" lere 1 yenisini daha ekleyeyim hem de hesaplı...evet karşınızda hamsi kızartma...

Malzemeler
  • 1 kg hamsi (3 kişi için)
  • 1 kase mısır unu
  • biraz sıvıyağı

Yapılışı

Hamsiler güzelce balıkçıda ayıklatılır, eve gelinir ve yıkanır. Suyu süzülüp kurutulduktan sonra, mısır ununa bulanır. Sıvıyağı tavada ısıtılır ve hamsiler tek tek sıvıyağına atılıp kızartılır. Aslında bir dergide okudum, çok az sıvıyağı ile yapışmaz tavada da çok güzel pişiriliyormuş, bu hafta, bizimkiler duymasın ama bu usüle göre yapacağım.

Yanına da kırmızı soğan ve yeşil salata...

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: