3 Ekim 2008 Cuma

Domatesli ve Fesleğenli Kiş

SNC10720

Malzemeler

Hamuru için;
  • 1+2/3 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1,5 yemek kaşığı soğuk tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3 tatlı kaşığı su

İçi için;

  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1/2 çay bardağı krema
  • 1 tutam muskat
  • 1 tutam kırmızı biber
  • 2 domates
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş beyazpeynir
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze fesleğen
  • tuz, karabiber

Yapılışı

Hamuru hazırlamak için çukur bir kabın içinde un, tuz ve minik parçalar halinde kesilmiş tereyağını eliniz ile karıştırın.

Ortasında bir yer açıp çırpılmış yumurta ile suyu koyup sert bir top haline gelene kadar yoğurun. Üzerini sterç film ile kapatıp buzdolabında yarım saat kadar bekletin.

Hamuru dolaptan çıkarın ve unlu bir yüzeyde oklava ile 24 cm çapında bir tart kalıbına sığacak şekilde açın. Bu hamuru önceden yağladığınız kalıba yerleştirin (ben oklava ile açmadan, genelde, hamuru kalıba yerleştirip elimle bastırarak yayıyorum kalıba).

Hamurun üzerine çatalla birkaç yerinden delik açın, üzerine alüminyum folyo koyup, pişerken ağırlık yapması için bir bardak kadar kurufaulye koyun. Önceden 200 derece ısınmış fırında 15 dakika kadar pişirin.

Hamuru fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırının ısısını 175 dereceye düşürün. Sunay Babahan'a ait bu tarifte, hamuru piştikten sonra, size sert gelebilir ancak üst malzemesi ile birlikte pişince kıvamına erişiyor.

İçi için yumurta, süt ve kramayı karıştırıp tuz, karabiber, muskat ve kırmızı biberi ekleyin.

Diğer tarafta domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın küp küp doğrayın ve soğumuş hamurun üzerine yayın.

Sonra rendelenmiş peynirlerle fesleğenleri ekleyin.

Son olarak yumurtalı karışımı bunların üzerine döküp fırına sürün. Yaklaşık 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun !

Hiç yorum yok: